Ronald Molendijk valt door mand, uitgelachen door Qmusic-bobo

Ronald Molendijk: is hij nou op televisie omdat hij muziekdeskundige is of de beste vriend van tv-bobo Erland Galjaard? Die eerste optie valt in elk geval af, zegt Qmusic-bobo Rob Ester.

Ronald Molendijk © SBS 6

Hij voert altijd het hoogste woord aan de Shownieuws-desk: Ronald Molendijk. Hij heeft overal een stellige mening over en doet alsof hij een expert is op muziekgebied. Maar klopt dat eigenlijk wel? Qmusic-bobo Rob Ester trekt dat ten zeerste in twijfel; hij lacht om de ‘deskundigheid’ van deze midlife-dj.

Hiphop en R&B

Ronald mocht gisterenavond in Shownieuws analyseren waarom er weinig hiphop en R&B gedraaid wordt op de Nederlandse radio. “Ik zou eigenlijk willen aanraden aan de radiostations: kijk eens even wat verder dan je neus lang is en check het even.”

Collega Bart Ettekoven: “Al die stations hebben toch luisterpanels?”

Vijf of zes nummers

Ja, hoe zit dat eigenlijk met die luisterpanels? Ronald zegt het te weten. “Even uitleggen: een station als 538 heeft inderdaad verspreid over het land ongeveer tien, twintig mensen die ze elke week bellen en dan bieden ze vijf of zes nummers aan.”

Hij vervolgt: “Dan mogen die mensen zeggen of ze het een 7 of een 8 vinden en dan denkt het station te weten hoe groot het is, maar tegelijkertijd is dat ook wel een beetje een achterhaald model als je weet dat The Weeknd gewoon stijf bovenaan in Nederland staat als meest gestreamde artiest.”

‘Wat een onzin!’

Wat een onzin, reageert Rob Ester, head of music bij Qmusic. “Beste Ronald Molendijk (alias ‘muziekdeskundige’), check voortaan eerst even vooraf bij je collega’s van 538 hoe zij muziekonderzoek doen voordat je (‘als muziekdeskundige’) ZOVEEL ONZIN VERKOOPT! Werkelijk waar. Nog nooit zoveel BS gehoord. Zelfs van jou niet”, twittert hij.

‘BS’ is een afkorting voor ‘bullsh*t’, een Engels scheldwoord dat verwijst naar de uitwerpselen van een stier. “Wat verkocht ie deze keer?”, vraagt artiestenmanager Adriaan Pels.

L*lverhaal

Atze de Vries, muziekjournalist van 3VOOR12, antwoordt in de plaats van Rob. Hij zegt: “Een l*lverhaal over hoe radiostations muziek testen en over waarom ze de ogen sluiten voor de populaire hiphop.”

Rob stelt hoofdpijn van Ronald te krijgen. “Echt. Die man.”

Ene Casper: “Waarom wordt deze man in hemelsnaam nog steeds ingevlogen voor dit soort items?”

Tweet

De boze tweet van Rob:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ronald Molendijk zit als enige met een korte broek aan de Shownieuws-desk. Te casual?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen