Peter Gillis mag ondanks heftige foto’s door op SBS 6: ‘Waaróm?!’

Peter Gillis mag ondanks de heftige foto’s die Nicol Kremers naar buiten heeft gebracht van haar vermeende mishandeling nog steeds bij SBS 6 blijven. “Ook dit is een privékwestie.”

Peter Gillis © Wessel de Groot

De sterren van SBS 6 kunnen echt van álles uitvreten, want voor hun grote baas John de Mol tellen maar twee dingen: kijkcijfers en advertentie-inkomsten. Peter Gillis wordt van zóveel zaken verdacht dat de rechtbank inmiddels wel een dependance kan openen op een van zijn vakantieparken. Wanneer is de maat vol?

Privékwestie

Nicol Kremers heeft besloten dat ze alsnog aangifte wil doen van mishandeling door Peter. Ze heeft via Shownieuws-ster Patty Brard heftige foto’s naar buiten gebracht waarop ze er behoorlijk gehavend uitziet. Is dit dan eindelijk de aanleiding voor John de Mol om zijn contract met Peter te verscheuren?

Shownieuws-ster Bart Ettekoven: “Uiteraard hebben we ook nog even met Talpa gebeld, want de foto’s die we gisteren hebben laten zien waren best schokkend. De foto’s die Nicol aan Patty had geappt. Of dit dan nog iets betekent voor het uitzenden van de serie. Maar zij willen niet reageren, omdat het – zeggen ze nog steeds – een privékwestie is.”

Verschrikkelijke man

Victor Vlam, een van de belangrijkste opiniemakers op mediagebied, vindt het onbegrijpelijk. Hij zegt in de podcast De Communicado’s: “Het probleem is: het is gewoon een verschrikkelijke, verschrikkelijke man. Hij is altijd al horkerig geweest, altijd onvriendelijk geweest tegenover zijn mensen.”

Hij vervolgt: “Maar daar is ook nog bijgekomen dat hij door het OM vervolgd wordt voor de mishandeling van zijn ex-vriendin. Dat is natuurlijk ook een heel serieuze zaak. Verder kreeg hij van allerlei gemeentes dwangsommen opgelegd (…) en zijn er andere controverses rondom witwaspraktijken, intimidatie, belastingontwijking en noem het maar op.”

Zat met Gillis

Je kunt volgens Victor niet langer wegkijken. “Dit is dus wel iemand die inmiddels echt heel veel op zijn kerfstok heeft en ik denk dat heel veel kijkers het ook wel een klein beetje zat zijn met hem.”

Waarom Talpa tóch doorgaat? “Dat weet ik niet, want in het verleden scoorde het dus nog best wel aardig, dus ik denk dat ze dan gewoon de calculatie hebben gemaakt van: nou ja, de kijkcijfers zijn nog goed, dus daarmee verdienen we best wel veel geld aan hem en dat helpt natuurlijk ook weer andere programma’s op SBS 6.”

Lagere kijkcijfers

De kijkcijfers van Peter zijn inmiddels echter onmiskenbaar gedaald, benadrukt Victor. “Het wordt wel steeds moeilijker te rechtvaardigen. En ik denk eigenlijk dat het onverstandig is geworden.”

Voorlopig zet Talpa al zijn kanalen in om Peter weer op het zadel te helpen. “Ja, ook op Talpa-zender Radio Veronica werd hij weer verdedigd (…) Ik begrijp niet waarom ze het doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Nicol Kremers alsnog aangifte doet tegen Peter Gillis, moet Talpa hem dan dumpen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen