Patty Brard is kláár met Gillis: ‘Hekel aan kerels met losse handjes’

Patty Brard laat zich ondanks de nieuwe knuffelpolicy van Shownieuws stevig uit over collega Peter Gillis. “Ik heb nou eenmaal een blóedhekel aan kerels met losse handen”, briest ze.

Patty Brard en Peter Gillis © Shownieuws

Het leidt van alle kanten tot onbegrip: de plotselinge draai van Shownieuws als het gaat om Peter Gillis. Uit het niets is daar kennelijk besloten – of was er geen keuze – om mee te werken aan zijn charmeoffensief. Ze stuurden twee weken geleden Airen Mylene naar hem toe voor een exclusief interview over zijn nieuwe liefje. Gênant en doorzichtig.

Patty steunt Nicol

Zelfs Evert Santegoeds, die SBS 6 op een gegeven moment begon op te roepen om Peter van de buis te halen, is weer aan boord van het pr-schip. Er is er maar één die nóg ijveriger zijn best doet om de vakantieparkschurk met hand en tand te verdedigen: Bram Moszkowicz, de trouwste lakei van John de Mol.

Knuffelpolicy of niet: als het om huiselijk geweld gaat, gaan bij Patty Brard de principes voor. Zij steunt de mishandelde ex-vriendin van Peter, Nicol Kremers, in hun conflict. “Ik heb nauw contact met haar. Daar ben ik eigenlijk wel blij om, want ze kan wel wat steun gebruiken”, aldus de presentatrice in Shownieuws.

Twee agenten

Het nieuws dat Nicol alsnog aangifte wil doen tegen Peter is via Patty naar buiten gebracht. “Ze belde me vlak voor de uitzending en zei: ‘Je mag alles zeggen wat ik je nu zeg. Ik ga aangifte doen van mishandeling. Ik ben onder druk gezet en heb dat niet gedaan toen ik 112 heb gebeld.’ Er zijn toen twee agenten bij geweest, die hebben wel aangifte gedaan.”

Nicol zit er erg mee. “Wat ze mij heeft gezegd is dat er zoveel aangiftes gedaan moeten worden en dat ze het heel moeilijk heeft omdat ze al die emoties naar boven moet halen en elke keer moet vertellen wat er door haar heen ging. Ook over de positie van haar vier kinderen, die stiekem dingen hebben gefilmd. Er komt zóveel emotie bij haar los.”

Bloedhekel

Peter is dan wel een SBS 6-collega, maar Patty heeft het hélemaal met hem gehad. “Ze weet ook dat ik haar een warm hart toedraag omdat ik nou eenmaal een blóedhekel heb aan kerels met losse handen. Ik kan niet anders concluderen dan dat ik haar geloof op haar woord, omdat ze haar verhalen heel duidelijk maakt.”

Ze vervolgt: “Ze heeft me ook een boodschap gestuurd dat ze bij haar ouders was en die heel erg lief voor haar zijn. Daar ben ik heel erg blij om. Ik weet dat ze door een hel gaat en ik wens haar heel veel sterkte.”

Nog geen aangifte

Patty’s collega Bart Ettekoven vertelde vorige week in Shownieuws dat Nicol op advies van haar nieuwe advocaat nog even wacht met de aangifte. “Die heeft gezegd: ‘Laten we eerst even goed kijken naar het hele dossier en dan beslissen we wat de beste strategie is om dit aan te vliegen.’”

Wat de laatste stand van zaken is, is onduidelijk.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Patty Brard zich als SBS 6-collega fel uitspreekt tegen Peter Gillis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen