Meilandjes-biograaf opent aanval op John de Mol: ‘Niets geleerd!’

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, opent de aanval op John de Mol. Hij steunt het verzet tegen de bewuste keuze van de mediamiljardair om Peter Gillis in het zadel te houden.

Jan Dijkgraaf, Peter Gillis en John de Mol © SBS 6

Er ligt een aangifte van tien mishandelingen door Peter Gillis bij de politie en ondanks dat dit slechts één van de vele controverses is rondom hem, kiest mediamiljardair John de Mol er bewust voor om zijn realityster in het zadel te houden. Het heeft volgens critici waarschijnlijk te maken met een schrijnend gebrek aan ethisch besef.

Vrouwenbeuker

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, is het eens met de felle kritiek op John. “Jij hebt je eigen Quincy Promes rondlopen bij SBS 6”, schrijft hij in zijn beruchte column. “Ik heb het natuurlijk over die vrouwenbeuker. ‘Petertje’, zoals hij zichzelf noemt. Dat zwijn van een Gillis, bedoel ik.”

Het zorgde twee jaar geleden voor verbijstering dat Quincy werd geselecteerd voor het EK Voetbal, ondanks dat hij verdacht werd van het neersteken van zijn neef. Daar heeft hij deze week anderhalf jaar cel voor gekregen. “‘Je bent onschuldig zolang je nog niet veroordeeld bent’, clichébraakte de toenmalige bondscoach”, schrijft Jan.

Rupsje Nooitgenoeg

Precies hetzelfde geluid laat John nu horen. Hij vindt het allemaal een ‘privékwestie’ en wijst erop dat Peter nog niet is veroordeeld. “Wat zegt het over jou dat je als een ware Rupsje Nooitgenoeg liever nog een paar centen extra pakt zolang die smeerpijp niet veroordeeld is, dan dat je pro-actief toont geleerd te hebben van het schandaal bij The Voice?”

Heel veel, vindt Jan. “Op z’n minst dat je teveel mensen om je heen hebt verzameld die geen enkel fatsoen in hun donder hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het verbazen als Thijs Römer dit najaar een dramaserie krijgt van John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen