Marieke Elsinga wekt ergernis met non-nieuws: ‘Totale debilisering’

Een nieuwtje over de kat van Marieke Elsinga wekt flink wat ergernis. Volgens Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker is de ‘debilisering van de entertainmentmedia’ een feit.

Marieke Elsinga en Guido den Aantrekker © Instagram, SBS

BN’ers als Marieke Elsinga weten dat elke poep en scheet die ze laten direct wordt opgepikt door de showmedia en daar spelen ze handig op in. Elke headline is immers een bevestiging van hun relevantie en media als haar werkgever Qmusic werken natuurlijk het liefst met relevante sterren. Deze mechaniek zorgt echter ook voor ergernis.

Benauwde kat

Marieke heeft een berichtje op haar Instagram-pagina geplaatst dat haar kat Kiki met ‘acute benauwdheid’ is opgenomen op de spoedafdeling van het kattenziekenhuis. “Toen de arts vanmorgen belde en zei dat Kiki afwisselend lief en fel was, wist ik: m’n meissie is weer terug. Ik ben me rot geschrokken.”

Hoppa, daar heeft Marieke direct weer twintig headlines te pakken. ‘Kat Kiki van Marieke Elsinga opgenomen met acute benauwdheid’, kopt RTL Boulevard. ‘Marieke Elsinga beleeft zware nacht: ‘Ben jankend thuisgekomen”, aldus de LINDA. En Shownieuws: ‘Horrornacht voor Marieke Elsinga na nieuws over poes Kiki.’

Totale debilisering

Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van de Story, kan het allemaal niet meer aanzien. “De totale debilisering in de entertainmentmedia – en we doen er met álle media aan mee”, twittert hij in reactie op het artikel van RTL Boulevard.

Hij vervolgt: “Misschien is het een goed moment om eens wat langer na te denken wat we aan moeten met het zelfverkozen gegijzeld zijn door deze onzinnige clickbait-‘journalistiek’. En sterkte, kat Kiki. 🍀”

Hypocriet?

Merkwaardig genoeg heeft de Story zélf ook een artikel gemaakt over de opname van Marieke’s kat. Het is dan ook hypocriet commentaar van Guido, reageert ene Sytse. “Het is toch de humor ten top dat nota bene de hoofdredacteur van Story zich beschuldigend uitlaat over de debilisering van de entertainmentmedia.”

En theaterjournalist Hein Janssen: “Ach gut, de hoofdredacteur van Story maakt zich zorgen over de verloedering van de journalistiek.”

Escapisme

Waarom het nieuws over de kat van Marieke de media haalt? Het antwoord laat zich raden: er is een publiek dat dit wil lezen. Het volgen van het leven van celebrities is voor sommige mensen een vorm van escapisme, om even de gedachten af te leiden van de eigen dagelijkse beslommeringen.

Hoe dan ook lijkt de kat van Marieke inmiddels weer helemaal hersteld. Ze is, zoals Marieke haar kent, dus weer ‘afwisselend lief en fel’. Of, zoals Gordon het noemt: suikerpatiënt.

Kritische tweet

De kritische tweet van Guido:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De kat van Marieke Elsinga is tegenwoordig ook nieuws. Debiel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen