Lee Towers vindt Johan Derksen en René van der Gijp respectloos

De maat is vol voor Lee Towers. Na meerdere malen bespot te zijn door de mannen van Vandaag Inside, slaat de zingende ex-hijskraanmachinist keihard terug. “Het is badinerend en respectloos.”

René van der Gijp, Johan Derksen en Lee Towers © William Rutten, RTL

Lee Towers is regelmatig het mikpunt van spot in de televisiehit Vandaag Inside, maar dat pikt hij niet langer. Nu pakt híj het podium om eens fel van leer te trekken. Het pijnpunt? De VI-heren maken regelmatig grapjes over zijn ietwat knullige optredens en zijn houdbaarheidsdatum, en dat vindt de zanger meer dan flauw.

Duimzuiger

Het begint Lee een beetje te storen, zegt hij in weekblad Party. “Als kritiek hout snijdt, dan heb je geen keus. Maar als ik dan die Van der Gijp weer over mij hoor praten, die zat gewoon allemaal dingen uit zijn duim te zuigen, joh.”

Wat zegt René van der Gijp dan allemaal? “Die had het over ons huis op Curaçao, dat wij op een camping woonden daar. En dat als ik één woordje in een liedjestekst verander, dat ik dan denk dat het dan van mij is. Of dat ik de burgemeester heb gesproken en met hem op één lijn zit, maar ik heb hem helemaal niet gesproken.”

‘Allemaal onzin!’

René moet eens stoppen met het verzinnen van dit soort dingen, briest de zanger van You’ll Never Walk Alone. “Allemaal onzin! Als het dan feitelijk allemaal onjuist is wat er wordt gezegd, daar kan ik slecht tegen. Daar zakt mijn broek van af. Maar verder is het ook niet zo dat ik er wakker van lig, hoor.”

De mannen van VI hebben ook gelachen om Lee’s optreden tijdens Koningsdag. “Ja, maar ja… Johan Derksen vindt dat ik er dan maar mee moet stoppen. Maar dat maak ik dan zelf effe uit, toch? Het is een beetje badinerend allemaal en negatief. Met weinig respect.”

Spot en kritiek

Ondanks de spot en kritiek die Lee te verduren krijgt, blijft hij strijdlustig en zelfverzekerd. Hij weigert zich te laten ontmoedigen door de uitspraken van René en de suggesties van Johan dat zijn tijd voorbij zou zijn.

Hoe lang hij nog doorgaat? “Ik heb nog twee albums op de plank liggen, waarvan ik nog niet precies weet wanneer ik die wil gaan releasen. Die had ik met mijn 75e uit willen brengen, maar ja, toen kwam de pandemie er tussendoor.”

Inmiddels zijn we twee jaar verder. Nog even en die liedjes zijn al bij hun release golden oldies

Fragment

René lacht om Lee:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Lee Towers een punt of denkt u dat hij het iets te serieus neemt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen