Khalid Kasem onthult wat hij doet tijdens zomerstop Khalid & Sophie

Khalid Kasem is inmiddels een bekend tv-gezicht geworden, maar tot september zien we hem helemaal niet meer op de buis. Wat doet de voormalig advocaat met zijn lange NPO-vakanties?

Khalid Kasem © Annemieke van der Togt

Als advocaat was Khalid Kasem het hele jaar door druk met al zijn zaken, maar momenteel geniet hij van het het luxeleven van een NPO-ster. Bij de televisie denken ze dat vijf of zes maanden werken fulltime is en daar geniet de Khalid & Sophie-presentator nu optimaal van. Maar wat doet hij eigenlijk met al die vrije tijd?

Dit doet Khalid

Khalid geniet nu van een ‘rustigere periode’, geeft hij aan. “Dus het is een beetje ontspanning, maar je bent ook aan het nadenken over het volgende seizoen. En ook over hoe het afgelopen seizoen was en wat je wil veranderen. Het nadenken houdt eigenlijk nooit”, geeft hij aan in weekblad Party.

Een NPO-baan is geweldig voor je gezinsleven, legt hij uit. “Je doet gewoon meer dingen met elkaar. De zomerse periode breekt ook weer aan als je naar buiten kijkt. Het weer wordt lekkerder en dan trek je er wat vaker op uit.”

Op vakantie?

Talkshowhosts geniet van een luilekkerleven. Eva Jinek is bijvoorbeeld ook berucht vanwege haar ultralange vakanties. Gaat Khalid ook nog op reis? “We hebben nog geen concrete plannen op dit moment, maar wellicht.”

Khalid krijgt altijd veel kritiek op sociale media. Denkt hij dat zijn tv-carrière een blijvertje is? Of haalt hij zijn neus op voor alle kritiek? “Nee, dat vind ik niet zo heel interessant. Wat je moet doen, is kijken naar wat voor reacties de mensen geven die dicht bij je staan, bij het programma.”

Groot vertrouwen

Zijn vertrouwen in Khalid & Sophie is groot, vervolgt hij. “Een programma heeft tijd nodig om te kunnen groeien, de vorm te kunnen vinden. Sophie en ik hebben enorm veel plezier, en interesse, en daar begint alles mee natuurlijk.”

Hij vervolgt: “Je merkt al dat als mensen aan de vooravond denken, ze Khalid & Sophie denken. Het heeft tijd nodig gehad om daar te komen. Je merkt het nu ook aan de gasten, de kijkers. Je voelt: we maken iets waar mensen met plezier naar kijken en dat is waar je het voor doet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Khalid Kasem over drie jaar nog steeds een tv-presentator?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen