Kalvijn keihard aangepakt door Talpa-prominent: ‘Hij is héél laf!’

Kalvijn wordt keihard aangepakt om zijn onthulling dat hij de SBS 6-megaflop Avastars vooral voor het geld deed. “Ik vind het superlaf. Hij wilde gewoon een tv-carrière hebben!”

Kalvijn © William Rutten

De tv-carrière van Kalvijn is in de kiem gesmoord door het gigantische floppen van zijn tv-debuut Avastars. Er keek geen hond naar de SBS 6-show waarin extreem ouderwets uitziende digitale poppetjes tegen elkaar streden op het gebied van zang en dans. En nu het zo gigantisch mislukt is, roept Kalvijn dat hij het allemaal vooral voor het geld deed.

Voor het geld

Kalvijn zegt in de podcast RealTalk dat hij het pas wilde doen toen hij hoorde welke bedragen hij daarmee kon verdienen. “John de Mol pitchte het aan mij. Hij zei: ‘Dit ga ik maken. Wil je het presenteren?’ Toen zei ik: ‘Nee.’ Toen zei hij: ‘O, waarom niet?’ Toen zei ik: ‘Nou ja, gewoon omdat presenteren niet mijn droom is.’”

Daar had John echter geen boodschap aan. “Toen zei hij: ‘Dan ga je gewoon tien of twintig dagen per jaar een vet programma presenteren.’ En gelukkig zijn de budgetten bij de commerciële omroep ook nog noemenswaardig, dus toen dacht ik: nou, ik moet ook nog een bruiloft betalen!”

‘Waarom?!’

Het verklaart volgens SBS 6-presentatrice Airen Mylene wel waarom Kalvijn hier ja tegen zei. “Ik heb me altijd al afgevraagd van: waarom wilde hij dit doen?”, zegt ze in De 538 Middag met Frank.

Collega Frank Dane: “Ja, want hij gaat natuurlijk lekker op YouTube.”

Sidekick Jelte van der Goot: “Daar is hij mega.”

Airen: “Hij heeft dit niet nodig, dacht ik. Maar nu heeft hij dus aangegeven dat hij het voor het geld gedaan heeft. Hij zei: ‘Ik heb natuurlijk wel een bruiloft die ik moet bekostigen.’ Daar was ik best wel verbaasd over.”

Superlaf

Frank vindt het wel verfrissend. “Ik vind het wel eerlijk.”

Jelte vindt Kalvijn echter een kwal. “Ik vind het superlaf. Ik vind het superlaf. Ik vind het nu echt net doen alsof jij wist dat het niet zou slagen, van: ik heb het voor het geld gedaan. Wat een laffe… Nee, die is daar natuurlijk ingegaan met het idee van: dit wordt mijn tv-carrière.”

Grote bedragen

Frank: “Om hoeveel geld gaat het, denk jij, Airen? Jij bent de meest ervaren tv-maakster hier.”

Airen: “Nee, ik zit onder zo’n contract.”

Frank: “Maar zijn het honderden euro’s, duizenden euro’s?”

Jelte: “Ik hoop niet dat hij per kijker betaald is. Dan hield het niet over!”

Airen: “Het zijn grote bedragen. Dat weet ik zeker.”

Twee tot vier ton

Wat is de schatting van Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6? Zij schrijft: “Omdat Kalvijn een grote fanbase heeft en het format ook internationaal een groot succes moest worden, werd het programma groots gelanceerd en alles op alles gezet. Ik vermoed dus dat het om tonnen gaat.”

Ze vervolgt: “Tussen de 250 duizend en 400 duizend euro denk ik. Inclusief ook de Talent Scouts-klus en dus ook inclusief posts op Instagram plaatsen etc.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kalvijn zegt dat hij de SBS 6-flop Avastars puur voor het geld deed. Gelooft u hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen