Johan Derksen uitgekotst door honden van Dotans moeder: ‘Bah’

De rij met Johan Derksen-haters wordt weer een stukje langer. De honden van de moeder van Dotan moeten ook al niets van hem hebben. “Als hij in beeld komt, dan lopen ze gelijk weg.”

Johan Derksen, Dotan en Patty Harpenau © SBS, NPO

Patty Harpenau, schrijfster en moeder van trollenzanger Dotan, staat in de beroemde rubriek Buis & Haard van de VARAgids. Daarin vertelt elke week een andere BN’er, soms met zijn of haar partner, over het tv-aanbod. Ditmaal komen de lezers te weten wat Patty’s zappers en wegzappers zijn. En die van haar honden…

Honden van Patty

De 64-jarige Patty woont met haar honden Jan, Door, Hugo en Harry in Breukeleveen. “Ik kijk graag tv met mijn honden”, geeft ze aan. “Zij laten heel duidelijk hun voor- en afkeuren blijken. Bij een saai praatprogramma als Op1 vallen ze steevast in slaap.”

Speciaal voor haar honden zet Patty altijd de ondertiteling van Teletekst op. “Vrouwtje Jan leest zelfs de ondertiteling mee. Dan gaat haar kop van links naar rechts. Zo koddig.”

Weglopen bij Johan

De honden van Patty zijn geen fan van Vandaag Inside. “Over Johan Derksen zijn ze eensgezind. Als hij in beeld komt en gaat praten, lopen ze weg. Ze houden niet van schofferen.”

Wie die honden wél leuk vinden? “Laatst zaten we met z’n allen te kijken naar Freek Vonk met een varaan. Nou, dan worden ze gek, springen over de bank, op de kast, een gekkenhuis. Dat zijn momenten dat ik in moet grijpen. Bij Beau gaat Jan kwispelen en dan voel ik dat ze zegt: ‘daar is-ie, Beau, de lieverd’.”

Gek op Jort

Oké, door naar Patty zelf. Van welke tv-ster is ze fan? “Ik zou het enig vinden om met Beau in een kroeg te staan. Als Jort er dan bij zou komen staan, zou ik toch een beetje bang worden. Bang, omdat Jort een beetje cynisch kan zijn. Nou ben ik allesbehalve een bangige vrouw, verre van, maar ik ben wel eenkennig.”

Ze vervolgt: “Als ik Jort dat café binnen zou zien komen lopen, zou ik denken: ‘What the f*ck, daar heb je Jort’. Maar ik vind hem enig, hè! Het engste lijkt mij als hij zou vragen om in zijn Op1 te komen. Ik zou het namelijk vervelend vinden als hij cynisch zou gaan doen over mijn werk. En dat risico loop ik bij Jort. (…) Maar ik zou wel gaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het eens met de honden van Dotans moeder?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen