Jan Uriot adviseert: ‘Matthijs van Nieuwkerk, kom níet terug op tv!’

Matthijs van Nieuwkerk krijgt van Jan Uriot een spoedeisende aanwijzing om zijn pogingen tot een tv-comeback te staken. Het is volgens de sterjournalist van Privé zinloos. “Ga boeken schrijven!”

Matthijs van Nieuwkerk en Jan Uriot © NPO, Telegraaf

Dankzij spionnen van Angela de Jong is uitgelekt dat Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen reparatiegesprekken aan het voeren is met de slachtoffers van zijn tirannieke gedrag bij De Wereld Draait Door. Eén van hen, een visagiste met een brutale föhn, heeft dat bevestigd aan RTL Boulevard.

‘Doe het niet’

Het duidt erop dat Matthijs schoon schip aan het maken is en kennelijk uit is op een tv-comeback. Jan Uriot, na Evert Santegoeds de belangrijkste man van Privé, adviseert de presentator dringend om die ambitie te laten varen.

Het is volgens Jan niet handig. “Dat lijkt me niet. Volgens mij moet hij gewoon boeken gaan schrijven over Parijs en over Frankrijk en over de Franse sterren, maar niet meer terug op de buis komen. Hij heeft het hoogst haalbare gedaan op de Nederlandse televisie. Wat moet je verder nog doen dan? Nee, ik zou het niet doen als ik hem was.”

Op eigen houtje

Jan zet in zijn rubriek Wat Vindt Jan sowieso vraagtekens bij die reparatiegesprekken. “Ik heb nog nooit van dat woord gehoord. Misschien gaat het wel de Van Dale halen. Maar hoe kan het nou? Want de NPO is met een onderzoek bezig en het lijkt mij niet wenselijk dat hij dan op zijn eigen houtje met vermeende slachtoffers gaat praten.”

Kennelijk heeft iemand hem dat geadviseerd, stelt Jan. “Het wonderlijke is dat hij het niet in het begin gedaan heeft, toen dat Volkskrant-artikel kwam. Je zou denken dat hij dan meteen met die mensen in gesprek zou gaan. Dat hij dat niet gedaan heeft, ruikt er toch een beetje naar dat hem dit nu geadviseerd is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u als u Matthijs van Nieuwkerk was nog terug willen keren op de buis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen