Freek Vonk uitgekotst door Jan Slagter: ‘Wil alleen maar aandacht’

Freek Vonk wekt met zijn uit de hand gelopen larvenhobby flink wat ergernis bij Jan Slagter. De baas van Omroep MAX vindt de ex-vriend van Eva Jinek een ongelóóflijke aandachttrekker.

Freek Vonk en Jan Slagter © Instagram, NPO

De laatste tijd is Freek Vonk veelvuldig in het nieuws geweest omdat hij allemaal larven heeft laten groeien in zijn been. Hij liep ze op in Costa Rica en liet ze gewoon zitten, om te kijken hoe ze op een natuurlijke manier uit zijn lichaam zouden komen. Hij gaf de beestjes een naam – Kwik, Kwek en Kwak – en álles werd op social media gegooid.

Weerstand bij Jan

Jan Slagter vindt het echt héél irritant, bekent hij op NPO Radio 1. “Waarom roept dit zoveel weerstand op bij je?”, vraagt Ghislaine Plag, de presentatrice van dienst, aan de baas van Omroep MAX.

Daarop zegt Jan: “Ja, weet je, dit vind ik wel heel erg over de top. Dat je een minidocumentaire gaat maken over de pasgeboren larf Kwak en dat Kwek en Kwik al dood zijn… En dat je dan schrijft: ‘Dit is nog nooit gebeurd dat er een documentaire komt, dat we als eerste ter wereld in zeer grote detail dit fascinerende dier kunnen filmen.’”

‘Jongens, hou op’

Het is allemaal zo enorm gemaakt, vindt Jan. “Ook dat hij last had van beenweeën, heftige pijnscheuten. Dan denk ik: ja, jongens, hou eens even lekker op. Doe eens even normaal. Weet je… Vonk en zijn cameraman zijn in totaal 55 uur wakker geweest om de geboorte van Kwak te volgen.”

Hij vervolgt: “Ik zeg niet dat het zo is, maar het lijkt erop… Het zal niet zo zijn, maar het lijkt wel alsof hij ze er ingestoken heeft om om… Ik bedoel: als jij een larf in je been hebt, dan ga je naar de dokter en laat je hem eruit snijden en is het klaar. Maar een minidocumentaire? Nee, ik vind het onsmakelijk, ik vind het over de top.”

Aandachttrekker

Het is gewoon een sensatiebelust mannetje, vervolgt Jan. “Als dit nou de maatstaf is van… Dit is aandacht zoeken… Ik vind het echt een beetje kinderachtig. Wat is het volgende? Dat er een spin in zijn linkeroor gestopt wordt en dat hij daar uit komt en dat hij dat gaat filmen? Er zijn grenzen.”

Hij besluit: “Als je kinderen wil interesseren voor biologie en de dierenwereld, prima, maar dit is niet natuurlijk. Dit heeft niets met biologie te maken. Ik werd gewoon misselijk toen ik het las. Het is een verdienmodel, het gaat om clicks, het gaat om volgers. (…) Het is een experiment? Schei nou toch uit!”

Instagram

Freek Vonk en zijn larvenavontuur:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de larvenhobby van Freek Vonk onsmakelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen