Eva Jinek ziet tij keren op tactisch moment: ‘Tomeloze energie’

Na een zeer lange periode van dalende kijkcijfers en relatief negatieve kritieken, ziet Eva Jinek het tij op een zeer tactisch moment keren. “Ze lijkt iets van zich afgegooid te hebben.”

Eva Jinek en Angela de Jong © RTL

Eva Jinek gold bij de publieke omroep als talkshowkoningin, maar verloor bij RTL 4 haar glans. Toen ze te maken kreeg met de concurrentie van Vandaag Inside, werd ze een beetje een verloren zaak. Maar de laatste weken keert het tij en nu, drie dagen voordat haar zwangerschapsverlof begint, krijgt ze ook nog eens een dikke pluim van Angela de Jong.

Eva in de lift

Sinds de mannen van VI op vakantie zijn gegaan, zitten de kijkcijfers van Eva weer in de lift. Het verschil is zó enorm dat ze volgens kenners gewoon een VI-clausule moet eisen in haar contract met de zender. Dat betekent dat ze eist dat haar programma niet om 22.00 uur, maar om 22.30 uur begint, pas als VI is afgelopen.

Die hogere kijkcijfers lijken Eva het zelfvertrouwen te geven dat ze het nog kan, want ook inhoudelijk maakt ze een behoorlijke slag. Ze had gisteren een buitengewoon mooi gesprek over adoptie en daarbij schoot ze behoorlijk vol.

Pluim van Angela

Het valt ook Angela de Jong op dat het lekker gaat met Eva. Ze vond haar adoptie-interview gisteren heel erg mooi, schrijft ze in het AD. “Het komt niet vaak voor dat ik met open mond en natte ogen naar een talkshow zit te kijken.”

Eva deed het uitstekend, vindt ze. “Ze verontschuldigde zich aan het einde van het gesprek voor haar tranen. Maar laten nou juist die tranen dit gesprek een extra dimensie geven.”

‘Ze is heel sterk’

Angela denkt dat Eva nog láng niet op haar retour is. “Eva is deze hele uitzendperiode al sterk. Ze lijkt iets van zich afgegooid te hebben. Straalt tomeloze energie uit.”

Ze vervolgt: “Interviewt scherp, met lef en bravoure. Doet gek waar het kan. Maar dinsdagavond was ze onmiskenbaar op haar best. Door een mens van vlees en bloed te zijn.”

Tactisch moment

Dat Eva juist nu opeens weer de weg omhoog vindt, is qua timing heel tactisch. Ze gaat na haar bevalling in september namelijk onderhandelen over een nieuw contract bij RTL 4.

Het is voor iedereen evident dat Eva niet langer 1,2 miljoen euro per jaar kan verdienen, maar het mooie einde van haar werkjaar helpt ongetwijfeld. Al wordt een overstap naar de NPO door critici ook nog steeds niet uitgesloten…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het een blunder vinden als Eva Jinek volgend seizoen niet naar 22.30 uur gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen