Dries Roelvink verklapt hoeveel Jumbo betaalt voor zijn ballen

Dries Roelvink heeft zijn naam verbonden aan gehaktballen die te koop zijn bij de Jumbo, maar hoeveel krijgt hij daar nou voor? Hij licht een tipje van de sluier op: “Een paar dubbeltjes.”

Dries Roelvink © Instagram

Het zal veel mensen niet zijn ontgaan dat Dries Roelvink en supermarktketen Jumbo de handen ineen hebben geslagen. Er liggen momenteel gehaktballen in de koeling waar hij zijn naam aan heeft verbonden. Wat levert zo’n marketingstunt nou op? Gaat het om een fooi of om echte megabedragen?

Partyballetjes

Dries licht in De 538 Ochtend een tipje van de sluier op. “Het is niet aan te slepen volgens Jumbo. Het is niet aan te slepen. Het wordt steeds maar bijgevuld en ik krijg ook veel berichtjes van mensen: ‘Goh, ik was bij Jumbo in Zeewolde en toen waren ze op.’ Dan duurt het soms één of twee dagen voordat ze er weer liggen.”

Hij vervolgt: “Je hebt de partyballetjes, die kleine dingetjes, en bakjes van twee in normaal formaat. Die wegen geloof ik anderhalf ons. Het gaat hartstikke goed.”

Paar dubbeltjes

Hoeveel verdient Dries hiermee? “Kijk, je mag natuurlijk nooit exacte bedragen noemen, maar toen mijn manager zei: ‘We krijgen een paar dubbeltjes per bakje’, toen dacht ik in eerste instantie nog: dat is niet zoveel, weet je wel. Maar als je door gaat rekenen op 700 winkels… Stel je nou eens voor dat elke Jumbo vijf bakjes verkoopt per dag.”

Radiosidekick Rick Romijn: “Dat is 3.500 bakken.”

Presentator Tim Klijn: “Is een paar dubbeltjes dan 50 cent ofzo?”

Rick: “Nee, 20 cent.”

30 of 40 cent

Nee, wel iets meer, zegt Dries. “Ach, weet ik veel. Zeg nou eens 30 of 40 cent.”

Rick: “40 cent…”

Tim: “Dan zit je op 1.500 euro per dag.”

Dries: “Ja, dat is per week…”

Medesidekick Niels van Baarlen: “Een rug of tien.”

Tim: “En hoe lang gaan jullie die ballen verkopen bij de Jumbo?”

Dries: “Een jaar of 25 blijven ze wel liggen hoop ik. Hahahaha.”

Rick: “Dat betekent dat je nooit meer hoeft te zingen! Dus dit is voor iedereen een win-win-situatie!”

ANWB-reclame

Veel mensen kunnen zich ook nog de ANWB-reclame met Dries herinneren, in zijn gele zwembroek. Daarover zegt hij in de nieuwe Privé: “Het heeft mij destijds 70.000 euro opgeleverd. Voor twee verschillende reclames. En dat was voor mij in die tijd verschrikkelijk veel geld, dat ik goed kon gebruiken.”

“En nog wel, maar toen dacht ik dat ik schatrijk was en niets meer hoefde te doen. Er stond met wat spaargeld erbij 100.000 euro op mijn rekening. Dat is nu anders.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u eerder een portie gehaktballen kopen omdat het hoofd van Dries Roelvink erop staat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen