Carlo Boszhard krijgt ervan langs: ‘Hij is gewoon héél hypocriet!’

Carlo Boszhard krijgt ervan langs na zijn advies aan Britt Dekker om íets meer naar de ‘laat gaan’-filosofie van René van der Gijp te leven. “Hoe krijgt die man dat uit zijn computer getypt?”

Mark Koster, Carlo Boszhard en Yvonne Coldeweijer © RTL

Er is de laatste tijd veel gedoe rond Britt Dekker omdat zij net als veel andere BN’ers ongekend lange tenen heeft. Volgens Carlo Boszhard doet ze er goed aan om zich iets minder aan te trekken van kritieken. Als voorbeeld noemt hij René van der Gijp die continu te pas en te onpas ‘laat gaan’ roept.

Ziener Carlo

Dit is vreemd, vindt mediajournalist Mark Koster. Hij zegt in de podcast De Juice Show: “Die heeft een column in de Televizier, geloof ik, of in een van die blaadjes. Zo’n tv-blad. En die schrijft altijd hele wijze stukjes, dénkt Carlo Boszhard.”

Wat vindt Mark van Carlo’s advies aan Britt? “Dan denk ik: Carlo Boszhard, als er iemand in Nederland is die het nooit laat gaan, al die troep leest en daar iets van vindt… Hij doet nu in de Televizier alsof hij de grote ziener is van dit probleem. Maar die man wilde jou toch aanklagen omdat je iets over hem had gezegd?”

Allereerste

Ja, beaamt zijn gevreesde co-host Yvonne Coldeweijer. “Hij was dus de aller- allereerste die aangifte ging doen tegen juicekanalen. Dit is de letterlijke tegenstelling van hetgeen wat hij zelf opschrijft.”

Mark: “Maar lieve Yvonne, hoe krijgt die man dat uit zijn computer getypt?”

Yvonne: “‘Laat gaan’, vindt hij dan mooi. Maar dat bén jij niet! Maar daarom vindt hij het waarschijnlijk mooi, omdat hij dat niet is. Dan moet je dat opschrijven, van: ‘Ik zou wel Gijp willen zijn, want ik kan het niet loslaten.’ Dan moet hij zeggen: ‘Omdat ik het zelf niet kan.'”

‘Hij is hypocriet’

Mark: “Ja, maar dat schrijft hij niet. Hij doet een beetje alsof hij buiten dit probleem staat. Maar hij is zelf onderdeel van het probleem, Carlo Boszhard!”

Yvonne: “Hij is zelf slachtoffer daarvan. Ja, dat vindt hij dan, hè.”

Mark: “Ja, maar hij lacht Britt Dekker uit.”

Yvonne: “Ja, dit is, ja… Dit neem ik helemaal niet serieus joh.”

Mark: “Wat vind je van zo’n Carlo Boszhard dan? Dat hij dat schrijft en je leest dat.”

Yvonne: “Het is hypocriet, maar ja, dat is ook niks nieuws. Maar zou hij dat dan weten?”

‘Het is fake’

Yvonne kan er niet tegen. “Het is van hem natuurlijk ook een poging om zichzelf heel relaxed neer te zetten. Hij pakt dit voorbeeld en zegt dan eigenlijk van: ‘Zij is dat dan niet, maar ik ben dat wel, want je moet het gewoon laten gaan, Britt.’ Terwijl, het is een soort van… Hij wil zichzelf op bepaalde posities neerzetten, terwijl: het is fake.”

Mark: “Vreselijk.”

Yvonne: “Maar de meeste mensen die zeggen dat iets hun niet boeit, dat is eigenlijk meestal altijd fake.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen