Britt Dekker wéér betrapt op liegen? ‘Efteling-verhaal klopt niet!’

Britt Dekker wordt vaker en vaker geassocieerd met leugenachtige verhalen. Heeft ze in de talkshow Marcel & Gijs wéér gejokt? Zat ze wel écht vast in een achtbaan van De Efteling? Er is twijfel…

Britt Dekker © SBS

Het is ontegenzeggelijk dat Britt Dekker hard moet gaan werken aan haar betrouwbaarheid, omdat ze nu al meermaals is betrapt op het verspreiden van leugenachtige roddels. Ze kreeg in 2019 zelf een advocaat op haar dak toen ze tv-juryleden van een kookprogramma op RTL 4 ongefundeerd beschuldigde van cokegebruik.

Leugentjes van Britt

Een andere ernstige ongefundeerde roddel uitte Britt in 2021, toen ze beweerde dat er seksueel grensoverschrijdend gedrag had plaatsgevonden bij het RTL 4-programma Expeditie Robinson. Daar zou een cameraman zijn machtspositie hebben misbruikt door zich, in ruil voor een Mars, te laten bevredigen door een hongerige kandidate.

En nog maar een week geleden werd Britt terechtgewezen door haar SBS 6-collega Sam Hagens. Britt heeft lopen roddelen dat Sam zichzelf naar voren zou hebben geschoven om de afgedankte wandelshow van de zender te presenteren, maar dat hij ’te licht’ zou zijn bevonden. En volgens Sam klopt daar dus óók helemaal niets van.

Efteling-leugen?

Britt wekt nu wederom wantrouwen met een behoorlijk sterk verhaal. Ze zat maandagavond in de talkshow Marcel & Gijs en riep daar: “Op mijn achttiende verjaardag ging ik naar de Efteling met vrienden. Toen zat ik vast, úren en úren, bovenin bij de Python.”

Tafelgenoot Domien Verschuuren: “Nee! Dat is mijn natte droom!”

Gijs Groenteman: “Hè?! Je kwam vast te zitten in de Python?”

Domien: “Op de lift hill echt? Op de heuvel naar boven?”

Britt: “Ja, daar zat ik vast.”

‘Maakt niemand mee!’

Domien, die naast Qmusic-dj ook pretparkliefhebber is, daarop: “Dat is toch geweldig?! Dat maakt niemand mee! En Britt heeft het meegemaakt! Wat dacht je?”

Britt: “Het was 24 februari, het was echt niet leuk, want je zit natuurlijk supervast. Op een gegeven moment denk je: wat als er nu bijvoorbeeld een vogel gaat schijten? Je kan niks! Het is gewoon eng.”

Gijs: “Hoe lang heeft het geduurd?”

Britt: “Iets van drie, vier uur.”

Gijs: “Mijn God en hoe ben je er uitgekomen uiteindelijk?”

Britt: “Ehm, nou we kregen wel een kopje chocomel en toen op een gegeven moment zei die ehhh, een Engels iemand, ehhh: ‘You go.’ En toen gingen we weer. Ja.”

‘Uit duim gezogen’

Looopings, een nieuwssite over de attractiesector, stelt dat dit niet kan kloppen. “Het is de vraag of Dekker de waarheid spreekt. Gezien haar leeftijd zou het incident plaatsgevonden moeten hebben op 24 februari 2010, maar toen was de Efteling gesloten. Het winterseizoen eindigde dat jaar op 31 januari, waarna de poorten dicht bleven tot 1 april.”

En ook: “Bovendien zijn er geen verhalen bekend over de Python die urenlang stilstaat met passagiers erin. Waarschijnlijk heeft Dekker het verhaal grotendeels uit haar duim gezogen of in ieder geval schromelijk overdreven.”

Op 21ste verjaardag

Inmiddels heeft Looopings deze berichtgeving aangepast, omdat Britt zich lijkt te hebben vergist. Het zou namelijk op haar 21ste verjaardag hebben plaatsgevonden, op 24 februari 2013. Ze heeft er op die dag inderdaad een tweet over verstuurd: “OP JE VERJAARDAG VET LANG VAST ZITTEN IN DE PYTON!!!! Net niet geëvacueerd!!!”

Looopings blijft erbij dat Britt dit verhaal op z’n minst toch overdrijft: “Er zijn geen verhalen bekend over de Python die urenlang stilstond met passagiers erin.”

Fragment

Britt was destijds in de Efteling voor een filmpje op het YouTube-kanaal van het park:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van Britt Dekkers reputatie als het gaat om leugenachtige verhalen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen