Bridget Maasland zet frontaal aanval in op Peter Gillis: ‘Seksistisch!’

Bridget Maasland zet haar invloed als A-ster in om Talpa-schurk Peter Gillis te tackelen. Ze valt hem aan in zowel haar podcast als het veel bekeken RTL Boulevard. “Het is gewoon seksistisch.”

Peter Gillis en Bridget Maasland © RTL

Het begint steeds meer mensen tegen te staan dat John de Mol zo’n losse moraal heeft als het gaat over misdragende tv-sterren. Zijn bedrijf Talpa begint een beetje de reclassering van de mediawereld te worden, met Peter Gillis als de opperschurk. Wat is er in vredesnaam nodig om zijn realityserie Massa is Kassa van de buis te halen?

Bridget is er klaar mee

Bridget Maasland is het goed zat en besloot gisteren samen met haar redactie om de uitzending van RTL Boulevard (608 duizend kijkers) te openen met zijn aanhoudende wangedrag. De aanleiding is de beslissing van Nicol Kremers om alsnog aangifte te doen van mishandeling. Zij heeft daar schokkende foto’s van naar buiten gebracht.

De presentatrice uit zich behoorlijk stevig in haar programma: “Het wordt steeds heter onder de voeten van Peter Gillis. Beschuldigingen van mishandeling en de boetes blijven zich maar opstapelen voor de Massa is Kassa-magnaat en dus rijst de vraag: hoe lang blijft SBS 6 nog achter Peter Gillis staan?”

‘Geen begrip voor’

Angela de Jong wordt ook uit de kast getrokken om Peter en SBS 6 onder druk te zetten. Zij zegt in de showrubriek: “Ik heb er werkelijk geen enkel begrip voor dat SBS 6 dit nog steeds uitzendt en dat ze zich ook nog zo achter hem scharen. Ze lijden er alleen maar imagoverlies mee.”

Talpa roept steeds dat de mishandeling een ‘privékwestie’ is. Rob Goossens: “Dat is het niet. Een realitysoap is een permanent kijkje in iemands privé. Als je dan ineens een onderscheid gaat maken; dat kan niet. Dat kan gewoon niet. Ik vraag me in alle eerlijkheid al een jaar af waarom ze die man nog op televisie houden.”

Seksistisch

Bridget richt haar pijlen ook op voice-over Frank Lammers. “Wat ik persoonlijk ook niet vind kunnen? Dat zijn de teksten, de voice-over die ik de hele tijd hoor. ‘Gooi die vrouw op de brandstapel’ of ‘vrouwspersoon’ hoorde ik toen het over Nicol ging. Het is méga-vrouwonvriendelijk.”

Angela: “Als ik Frank Lammers was, was ik allang gestopt. Dan zou ik me niet meer in de spiegel kunnen aankijken, wetende dat ik de voice-over doe en meewerk aan een serie over die persoon Peter Gillis. Maar ja, kennelijk zijn ook hier andere dingen belangrijker. Ik denk geld.”

Zelf heeft Frank daar geen boodschap aan: “Ik doe mijn werk en als je de humor niet waardeert, dan zap je lekker naar een andere zender.”

‘Wat is er leuk aan?’

Bridget begrijpt ook de kijkers van Massa is Kassa niet, zegt ze in De BLVD Podcast. “Wat is er nou zo leuk aan die serie?! Hij rijdt alleen maar op een golfkarretje en roept ‘hatseflats’.”

Rob: “Ja en dat hij ‘foxwild’ wordt. Allemaal van die stopwoordjes die mensen één keer leuk vonden en dan denkt hij van: hé die moet ik vaker gebruiken, en dan word je ermee dood gegooid.”

Bridget: “Het is megaseksistisch.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen