Bridget Maasland kritisch over debuut Leonie ter Braak: ‘Niet slim’

Bridget Maasland vindt het niet handig dat Leonie ter Braak juist met de ballonnenshow Blow Up haar presentatiedebuut maakt op RTL 4. “Dit is niet de allerslimste zet.”

Leonie ter Braak en Bridget Maasland © RTL

Het nieuwe seizoen van Blow Up is zaterdagavond echt héél slecht van start gegaan op RTL 4. Sterker nog: voor Leonie ter Braaks co-host Martijn Krabbé is dit een regelrechte smet op zijn mooie tv-carrière. Er keken slechts 352 duizend mensen naar. “Afgelopen weekend was het Pinksteren en mooi weer”, merkt Bridget Maasland op in de BLVD Podcast.

‘Oeh, heel pijnlijk’

Die combinatie is killing, zegt de RTL Boulevard-ster. “Dat betekent eigenlijk maar één ding voor Hilversum natuurlijk: de kijkcijfers waren dramatisch, horror. Dat wil je niet als televisiemakend Nederland. Maar ik heb er ook wel van genoten, moet ik eerlijk zeggen. Niet van de slechte kijkcijfers, maar van het mooie weer.”

Toch vraagt Bridget zich af in hoeverre de lage kijkcijfers van Blow Up aan die factoren te wijten zijn. “De eerste aflevering van Blow Up was de eerste klus natuurlijk voor Leonie bij RTL. Zij behaalde slechts – oeh, dat was wel echt heel pijnlijk – 352 duizend kijkers. Ja, kunnen we dit helemaal op het mooie weer afschuiven en het Pinksterweekend?”

Niet boeiend

Nee, denkt Rob Goossens. Hij zegt: “Het ziet er ook wel uit als een perfect storm, waarbij én mensen zoiets hadden van: nou ik ga lekker buiten de tuin zitten, én het gewoon eigenlijk totaal niet boeide wat er op televisie te zien was.”

Hij vervolgt: “Maar voor Leonie zal het wel het meest zuur zijn geweest, want het was haar echte debuut bij RTL 4. Ze heeft ook zelf gezegd dat ze dit is gaan doen omdat haar kinderen het zo leuk vinden. Ze heeft het supergroot gemaakt en dat dan uiteindelijk heel Nederland zoiets heeft van: ik ga liever in de tuin zitten, dat is niet een heel lekkere start…”

Bridget kritisch

Bridget vindt dat RTL 4-baas Peter van der Vorst hier een fout heeft gemaakt. “Ik vind het ook, als ik daar iets van mag vinden, vanuit RTL misschien niet de allerslimste zet om dit toch als eerste te doen.”

Ze vervolgt: “Omdat Leonie natuurlijk in het begin heeft gezegd, volgens mij bij de heren van Vandaag Inside: ‘Ik wil zo graag meer inhoud in de programma’s, dus inhoudelijke programma’s maken.’ En dan kan je prima een Blow Up daarnaast doen, tuurlijk. Maar misschien was het niet handig om dit dan als eerste te brengen.”

Belachelijk gemaakt

Eens, zegt Rob. “Ja, goed punt, ook omdat je ziet dat ze er nu een beetje belachelijk om wordt gemaakt. (…) En dan heb je pech met het goede weer in een lang vrij weekend. En dan heb je ineens een soort van flop. Het is natuurlijk geen flop, hè?”

Ehh, het is natuurlijk geen flop? 352 duizend kijkers is gewoon potsierlijk slecht. Bridget: “Het is geen lekker begin. Gevoelsmatig. Maar dat gaat ze vast helemaal recht trekken, daar ben ik van overtuigd.”

Kan iemand van de podcastredactie Annemarie de Kunder weer invliegen als kijkcijferexpert? Die heeft er meer kijk op.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het onhandig dat Blow Up de eerste RTL 4-klus van Leonie ter Braak is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen