Bridget Maasland denkt dat kijkcijfers Marcel & Gijs gaan zakken

Bridget Maasland denkt dat de zomerse VI-vervanger Marcel & Gijs goed van start gaat, maar daarna flink wat kijkers inlevert. “Gaan ze het vasthouden? Nee, dat denk ik niet.”

Bridget Maasland, Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman © NPO, Wessel de Groot

NPO-figuren Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zijn gezwicht voor het grote geld van John de Mol. Ze schitteren vanaf vanavond vier weken lang op het tijdstip van Vandaag Inside met hun eigen SBS 6-show Marcel & Gijs. Waar VI vaak tegen de miljoen kijkers scoorde of zelfs eroverheen, liggen de verwachtingen van Marcel & Gijs een stuk lager.

750 duizend

Televisiekenner Rob Goossens denkt dat de eerste aflevering van vanavond in elk geval wél gaat scoren, zegt hij in De BLVD Podcast. “Ik denk dat de hype zo groot is dat mensen echt heel benieuwd zijn wat die twee gaan doen. Maar het is natuurlijk ook geen Vandaag Inside.”

Op hoeveel kijkers zet Rob in? “Ik denk dat ze heel mooi gaan scoren, maar niet zo mooi als Vandaag Inside. Ik denk dat zij 750 duizend kijkers hebben.”

Of 850 duizend?

Co-host Bridget Maasland zet iets hoger in. “Ja, oké. Nou, daar ga ik overheen, omdat heel veel mensen volgens mij dan toch wel inderdaad heel nieuwsgierig zijn of niet eens weten dat de heren er niet zullen zijn, weet je wel, dus die eigenlijk inzetten op Vandaag Inside, maar dan krijgen ze in een keer Gijs en Marcel, en dan toch even blijven hangen.”

Bridget gaat voor 850 duizend kijkers. Rob: “Nou, we hebben er allebei wel vertrouwen in. 750 is ook al heel hoog.”

Zij daarop: “Ja, nee, ik denk zeker wel uit nieuwsgierigheid. Er is natuurlijk veel ophef over geweest, ook vanuit de heren van Vandaag Inside, dus dat is ook een leuke gift geweest natuurlijk. Dat hebben ze weer goed aangepakt. Dus ik denk dat het wel 850 duizend kijkers gaat scoren.”

Flink zakken

Rob en Bridget denken wel dat de kijkcijfers van Marcel & Gijs na vanavond fors gaan zakken, hoewel het met aartsvijand Jan Slagter in de studio een spectaculaire uitzending belooft te worden.

Hij vraagt haar: “Gaan ze het ook vasthouden?”

Bridget stellig: “Nee, dat denk ik niet.”

Rob: “Dat denk ik ook niet.”

Bridget: “Nou, we gaan het meemaken.”

Merel en Sam

Door Marcel & Gijs hebben tv-talenten Merel Ek en Sam Hagens géén talkshow gekregen. Daar was Özcan Akyol een voorstander van: “Ik vind dat Merel en Sam het moeten doen. Dan kunnen ze een maandje oefenen. Dat is toch mooi, warmdraaien? Ik vind het eigenlijk een soort minachting naar je Talpa-sterren dat je iemand van BNNVARA aantrekt.”

Mediawatcher Victor Vlam denkt dat de komst van Marcel en Gijs juist een blessing in disguise is voor de twee talenten. In zijn podcast De Communicado’s: “Ik denk eerlijk gezegd dat het goed is voor hun carrière dat dat plan niet door is gegaan en dat Gijs en Marcel het mogen proberen, want er is wel een afbreukrisico inderdaad.”

Co-host Lars Duursma: “En Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen, die zijn al bekend. Dus zelfs als dit programma niet werkt, kunnen ze altijd nog SBS 6 de schuld geven.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen