Angela de Jong krijgt reprimande: ‘Je mag blij zijn met Peter Gillis!’

Angela de Jong krijgt een serieuze berisping van Jonathan Ursem, de uitgever van het boek van Peter Gillis. Hij stelt dat de tijgerhaai van het AD juist blij mag zijn met de realityster van SBS 6.

Angela de Jong en Peter Gillis © RTL

Om mysterieuze redenen is vakantieparkschurk Peter Gillis nog altijd een van de boegbeelden van SBS 6, het vlaggenschip van John de Mols media-imperium. Een van de vele mensen die daar dus helemaal niets van snapt is Angela de Jong. ‘Peter Gillis groef gisteren zijn eigen graf op tv’, schreef ze van de week in het AD.

Bulderende Peter

Angela noemt Peter een ‘Brabantse proleet’ die in het zadel wordt gehouden door John de Mol, die geen moreel kompas zou hebben. Waar ze met de titel van haar column op doelt? Op het fragment in de afgelopen uitzending waarin hij ontzettend tekeergaat tegen een gast van zijn eigen vakantiepark.

De tv-columniste schrijft: “De man had het gewaagd om met z’n auto het gras op te rijden van zijn standplaats, in plaats van zijn caravan met de hand op zijn plek te duwen. Nu zag je sporen. ‘Heb je een hark bij? Heel mijn ingezaaide ding naar de klote. Ik wil wel dat je het bijharkt’, bulderde Peter.”

“Een hark? Ik dacht eerder aan een schop. Waarmee Peter op dat moment zijn eigen graf stond te graven.”

‘Je mag blij zijn’

Jonathan Ursem van uitgeverij Vesper Publishing, dat onder andere het boek van Peter Gillis, stelt dat Angela juist blij mag zijn met de omstreden realityster. “Hoe zou Angela’s dag eruit zien als ze zich niet zou kunnen ergeren aan mensen als Peter Gillis (en Johan Derksen, Martien Meiland, etc)?”, vraagt hij zich af op Twitter.

Hij vervolgt: “Ik zou zeggen: wees nou maar blij dat er uitgesproken types op tv komen waar je zure stukjes over kunt schrijven…”

GIF’je

Daarbij plaatst Jonathan ook nog het volgende GIF’je:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter Gillis: absolute Talpa-schurk of simpelweg een uitgesproken tv-type?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen