Youp van ’t Hek opent aanval op Sam Hagens: ‘Schoolkrantniveau!’

Youp van ’t Hek opent in zijn populaire column de aanval op Sam Hagens, sterverslaggever van Hart van Nederland en vaste gast in Vandaag Inside. “Dit is schoolkrantniveau.”

Youp van 't Hek en Sam Hagens © RTL, SBS

Sam Hagens krijgt kritiek omdat hij de Oekraïense president Zelensky een vraag heeft gesteld over de keuze van Caroline van der Plas om niet naar zijn toespraak te gaan, omdat hij ons land bezocht op de dag van de Dodenherdenking. Compleet irrelevant, kreeg Sam te horen in zijn eigen clubhuis Vandaag Inside.

Sufferdje

Daar is grollenier Youp van ’t Hek het volledig mee eens. Hij noemt Sam vandaag in NRC ‘de journalist van een of ander Nederlands sufferdje (ik gok SBS) die aan Zelensky vroeg wat hij ervan vond dat Van der Plas zijn toespraak gemist had’.

Hij vervolgt: “Dus de man die meer reist dan paus Johannes-Paulus II ooit deed en alleen maar om de totale afslachting van zijn volk te voorkomen wordt serieus gevraagd of de afwezigheid van Caroline van der Plas hem raakt.”

Schoolkrant

Youp is niet echter onder de indruk van Caroline. “Caroline die, als ze aan haar kiezers vraagt om de ondersteboven gehangen vlaggen te strijken, ziet dat bijna alle boerinnen met een strijkbout in de vlaggenmast klimmen.”

Niet belangrijk genoeg voor een vraag aan Zelensky, wil Youp zeggen. “Zelfs Rutte schaamde zich dood voor deze schoolkrantjournalist. En we weten allemaal: Mark schaamt zich bijna nergens voor.”

Boze politici

Ook Wilfred Genee denkt dat het duidelijk is dat Rutte flink pissig was over deze vraag. Het helpt niet dat Sam toch al bekendstaat als pluchepestkop.

Sam is daarover wel eens in conflict geraakt met de RVD, vertelt hij deze week in de rubriek In De Wandelgangen. “Ze vonden toen dat ik te scherp was in een interview. Dat was bij Hugo de Jonge. Ze vonden het te scherp. Toen ik drie keer vroeg of hij wel aan kon blijven, bij die Dansen met Janssen-zaak. Dat vonden ze niet zo leuk.”

Steun voor Sam

Na de aanval van Youp krijgt Sam overigens steun van journalist Bas Paternotte. Hij twittert: “Alom gerespecteerd verslaggever Sam Hagens wordt hier op Poetineske wijze aangevallen door NRC dat nog nooit op een kritische vraag is betrapt.”

Ton F. van Dijk noemt Sam ‘zo langzamerhand één van de beste’ en Story-baas Guido den Aantrekker: “Youp is over the hill. Maar niemand durft het hem te zeggen.”

Column

De column van Youp:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Sam Hagens schoolkrantjournalistiek bedrijft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen