Vakantie Ron Brandsteder blijkt niet waar: ‘Afwezig wegens ziekte’

Een vakantie, een vrije dag, gedoe met het schema: er is van álles voorbijgekomen als reden voor de plotselinge afwezigheid van Ron Brandsteder. Maar nu komt alsnog de aap uit de mouw…

Ron Brandsteder © MAX, Janita Sassen

De plotselinge, mysterieuze afwezigheid van Ron Brandsteder heeft veel losgemaakt. De presentator maakt elke late vrijdagavond een programmaatje op het populaire NPO Radio 5, maar vorige week werd hij op het állerlaatste moment vervangen door Angela Groothuizen. Zij zat zo ongeveer hijgend achter de microfoon, zoveel haast zat erbij.

Waar is Ron?!

Wat deed Angela daar? Zelf wist ze het eigenlijk ook niet. Ze creëerde zóveel mysterie over de afwezigheid van Ron dat luisteraars bezorgd naar de studio begonnen te appen en te bellen. Op een gegeven moment riep ze maar dat hij op vakantie was. “Ja, we denken van wel. We weten het eigenlijk niet.”

Omdat er op een gegeven moment zóveel controverse ontstond – ook Rons ex Patty Brard begon zich ermee te bemoeien – kwam er een officiële verklaring. Het clubhuis van Jan Slagter liet weten dat de presentator gewoon een vrije dag had. Deze week zou hij gewoon weer terugkeren. “Als het goed is.

Leugentje

En het was goed. Gisterenavond zat Ron weer achter de microfoon. En daar kwam de aap uit de mouw: de MAX-coryfee was vorige week fysiek niet in staat om de uitzending te presenteren. Kennelijk wilden ze dat niet in de media hebben en werd er een tsunami aan smoesjes bedacht. Maar ja: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel…

Ron: “Ik wil nog even terugkomen op een hoop consternatie van verleden week. Je zou het ook kunnen noemen ‘ronsternatie’. Het kwam hierop neer: ik had niet zo’n goede dag, ik was een beetje fysiek, was ik ehhh, ik voelde me niet goed. Dat heb ik een dag van tevoren gemeld bij MAX.”

Hoop geruchten

Omroep MAX heeft toen voor vervanging gezorgd, aldus Ron. “Die hebben toen Angela Groothuizen bereid gevonden om op het laatste moment in te vallen. Toen is de communicatie een beetje foutgegaan, want we zijn daar vaag over gebleven en dat gaf voeding aan een hoop geruchten.”

Hij vervolgt: “Martijn was er ook niet. Het was mijn oude vriend Frans die met Angela hier zat. En er kwamen een heleboel reacties op, van mensen die ongerust waren enzovoorts. Nou, toen dook de sensatiepers erop.”

Sensatiepers

Het is evident dat Ron zich flink ergert aan de sensatiepers. Juist die sensatiepers hoopte hij natuurlijk om de tuin te leiden door een smoesje te bedenken voor zijn afwezigheid. “Kortom: dat moeten we de volgende keer anders doen. Maar ik ben weer helemaal de oude. Sterker nog: ik ben ouder, want ik ben vandaag 73 geworden.”

Tot slot: “Hartelijk dank: jullie interesse en ongerustheid was voor mij hartverwarmend. En dan bedoel ik niet de ongerustheid van de sensatiepers, maar wel van onze vaste luisteraars, onze vaste familie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ron Brandsteder baalt van sensatiepers. Moet hij ook de hand in eigen boezem steken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen