‘Tom Egbers keert niet meer terug op tv, geruisloos met pensioen’

Tom Egbers keert volgens weekblad Privé niet meer terug op televisie. Het lijkt er volgens het tijdschrift op dat er wordt bewogen naar een geruisloze pensionering voor de nu 65-jarige tv-ster.

Tom Egbers © NPO

Wat een pijnlijke aftocht voor Tom Egbers… Voor een incident uit een ver verleden heeft hij plaats moeten maken bij NOS Sport, waar ze schoon schip proberen te maken als het aankomt op grensoverschrijdend gedrag. En hoewel veel mensen vinden dat zijn tv-vertrek overtrokken is, lijkt het er toch op dat hij niet meer terugkeert.

Vervroegd pensioen

Het is volgens de Privé zo klaar als een klontje: Tom zien we niet meer terug op televisie. “Zelf bleef Tom strijdlustig nadat hij beschuldigd werd van vergaand grensoverschrijdend gedrag met een jonge vrouw. Maar zijn werkgever, de NOS, lijkt aan te sturen op zijn vervoegd pensioen.”

Tom bereikt op 18 januari 2025, over anderhalf jaar, de pensioengerechtigde leeftijd, weet Privé. “Feit is dat Egbers op dit moment niet te zien is op tv. Dat ook de opnamen voor Toms Wales geschrapt zijn, mag worden gezien als een teken aan de wand dat zijn terugkeer niet erg hoog op de agenda van zijn NOS-bazen staat.”

AOW-zijdeur

Een tv-comeback van Tom zal sowieso niet gebeuren voor het onderzoek naar de verziekte werksfeer bij NOS Sport is afgerond, aldus het tijdschrift. En dat kan nog wel héél lang duren, bleek ook uit het onderzoek naar The Voice.

De Privé: “Voor de NOS mag het nakende pensioen van Egbers misschien als een geschenk uit de hemel komen, de presentator zelf zal gruwen van een dergelijk afscheid door de AOW-zijdeur. Egbers, die nog nauwelijks buiten komt nu hij op non-actief is, wil eerherstel.”

Wat vindt Jan?

Dat begrijpt Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, maar al te goed. Hij zegt in de nieuwste MAX Magazine dat hij hoopt op Toms tv-comeback. “Er schijnt vijftien jaar geleden iets aan de hand te zijn geweest en die mag ook ineens niet meer op de buis verschijnen. Ik ben het daar absoluut niet mee eens.”

Hij vervolgt: “We leven op dit moment in een maatschappij waarin mensen geen fouten meer mogen maken, dan is het gelijk wegwezen. De verharding, de cancelcultuur, daar maak ik me echt zorgen over. Ik hoop dat Matthijs en Tom terugkeren in de media, op welke plek dan ook.”

Matthijs ook terug

Matthijs van Nieuwkerk moet dus ook terug, vindt Jan. En daar is goede vriend Özcan Akyol het helemaal mee eens, schrijft hij in de laatste VARAgids. “Er is momenteel veel troep op de televisie en het zou fijn als Matthijs van Nieuwkerk terugkeerde op de beeldbuis. Er zijn criminelen die minder hard worden gestraft.”

Hij vervolgt: “In een land waarin we tweede kansen heel belangrijk vinden, wordt deze man onevenredig hard gestraft in de publieke opinie – niet eens door een rechter. Dus misschien kunnen we allemaal even normaal doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen