‘Rutger Castricum faalt bij VI omdat René van der Gijp hem l*l vindt’

De reden dat Rutger Castricum nog niet echt goed uit de verf komt bij Vandaag Inside, is omdat hij niet lekker ligt bij René van der Gijp. Althans, dat stelt Victor Vlam: “Hij vindt hem een l*l.”

René van der Gijp en Rutger Castricum © SBS 6

Het is best een verrassing dat Rutger Castricum tegenwoordig opeens vaste gast is bij Vandaag Inside, omdat de PowNed-ster dik een jaar geleden nog verbaal gelyncht werd door René van der Gijp. “Daar is echt alles fout aan, hè? Die heeft een foute kop, een foute stem, een foute toon en het is zó’n arrogante l*l joh, die gozer”, zei hij toentertijd.

Koffie met Gijp

Het is volgens mediakenner Victor Vlam evident dat dit nog in de lucht hangt. Hij stelt in de podcast De Communicado’s dat Rutger er goed aan zou doen om eens koffie te gaan drinken met René. “En hier kom ik op een fundamenteel punt, want het viel mij op in de afgelopen uitzending, dat er bijna geen interactie is tussen Van der Gijp en Rutger.”

De levende opinietornado vervolgt: “Ik heb zelfs de uitzending in zijn geheel een keer teruggekeken, om alleen maar naar de lichaamstaal van René van der Gijp te kijken, hoe hij omging met Rutger. En normaal gesproken is Van der Gijp heel erg handtastelijk. Hij legt altijd zijn hand op de schouder van de gast.”

Geen hand op schouder

Dat doet René zowel bij mannen als bij vrouwen, aldus Victor. “Dat doet hij bijvoorbeeld bij Eus, dat doet hij ook bij Hélène Hendriks bijvoorbeeld. Bij al die mensen. Dat doet hij niet bij Rutger.”

De interactie is niet goed, zegt hij. “Nee. En er waren best wel veel mensen die klagen op Twitter over het feit dat er niet echt chemie is tussen Rutger en de andere mensen. Ik denk dat hij wel degelijk chemie heeft met Johan Derksen, maar zijn probleem is dat hij geen chemie heeft met René van der Gijp en dat is hem daar sterk aan aan het ondermijnen.”

Arrogante l*l

Victor vindt het opvallend dat er in VI nooit is teruggeblikt op de uitspraken die René in het verleden heeft gedaan over Rutger. En beide heren weten natuurlijk wat er gezegd is. “Ik denk dat als ik dit had geweten, dat ik misschien wel had gedacht van: ik moet misschien Gijp een beetje meer paaien daar om een klein beetje hem voor me te winnen.”

Hij vervolgt: “Ik denk dat één van de redenen dat er dus geen chemie is, omdat vooral Gijp het inderdaad nog steeds een arrogante lul vindt en daarom zich volstrekt niet bekommert om hem en dat daarom Rutger niet zo goed uit de verf komt daar.”

Inlikken bij René

Co-host Lars Duursma: “Hij heeft zich gewoon bij de verkeerde persoon ingelikt. Jij hebt gezegd dat hij zich bij Johan Derksen inlikt, maar hij had zich bij René van der Gijp moeten inlikken.”

Victor: “Dat is het probleem. Hij had zich bij René van der Gijp moeten inlikken. Ja, precies, exact.”

Zelf ontkent Rutger dat hij zich met zijn ‘neplach’ zou willen inlikken bij VI. “Ik ben altijd een heel groot fan geweest van dit programma en nu zit ik erbij. Dus ja: dan kan ik ook zo nu en dan een lach niet onderdrukken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen