René van der Gijp na geruchten over drankgebruik: ‘Valt wel mee’

René van der Gijp reageert op de geruchten over zijn drankgebruik. Er zit volgens de voetbalanalist geen overmatig karakter aan. “Nee, dat valt wel mee. Daar heb ik geen last van.”

René van der Gijp © Telegraaf

Dat er tijdens de uitzendingen van Vandaag Inside wijn gedronken wordt kan niemand ontgaan, maar is dat glas rood aan tafel een gezelligheidswijntje of wordt er wel héél veel geschonken? En hoe zit dat voor en na de uitzending? Over het drankgebruik van René van der Gijp wordt nu behoorlijk suggestief gedaan door twee mediaprominenten.

‘Alleen aan tafel’

Harry Mens heeft in zijn programma Business Class gehint op overmatig drankgebruik en Marcel van Roosmalen stelt dat een redacteur van Vandaag Inside over René heeft geroddeld. Volgens deze redacteur schoot René vrijdag mogelijk vanwege zijn alcoholgebruik uit zijn slof tegen Marcel: “Hij heeft misschien een paar witte wijn op.”

Telegraaf-verslaggever Jeroen Holtrop confronteert René ermee. De voetbalanalist reageert op camera (zie onderstaand): “Waar? Nee, niet voor de uitzending. Aan tafel. Ik kan niet aan de wijn zitten voor de uitzending, want ik ga zo de make-up in en dan ga ik aan tafel zitten. Dan drink ik geen wijn. Ja, aan tafel.”

Roddelredacteur

Maar hoe zit het dan met die roddelredacteur en zijn bewering over René’s wijnconsumptie? “Nee, haha. Dat valt wel mee, haha. Nee, dat valt wel mee. Ja, nee, daar heb ik geen last van.”

Heeft René geen boos mailtje van de Talpa-top gehad over zijn geruzie met Marcel, die de zomerse vervanger van VI gaat maken? Over dat hij die show al bij voorbaat vermorzelt? “Nee, want dat deed hij zelf. Dat vond ik. Ja, ik zag niet zozeer het voordeel van Talpa, maar ook aan het eerste kwartier niet het voordeel van onze kijkers.”

Geïrriteerd

Waarom is René zo tekeergegaan tegen Marcel? “Ik was een beetje geïrriteerd, maar dat was niet zozeer om waar ik het over had, maar dat was meer om het eerste kwartier van het programma. Hij ging zitten en ik weet het verdienmodel wel en ik ken hem wel. Het is van: ‘Ik heb geen zin.’ Ik vind het prima.”

Is dat een act? “Een beetje wel natuurlijk. Op vragen als: ‘Wat gaan jullie doen?’, zegt hij: ‘Ik weet het niet.’ ‘Doe je het met publiek?’ ‘Ja, dat weten we niet.’ ‘Doe je het met gasten?’ ‘Daar hebben we nog niet over nagedacht.’ ‘Heb je al gezeten hoe je alles gaat indelen?’ ‘Nee, niet over nagedacht.’ ‘Weet je al waar het opgenomen wordt?’ ‘Nee.’”

K*tprogramma

Het stoort René. “Toen dacht ik een heel klein beetje: dan kun je beter wegblijven. Want ik vond dat niet leuk. Er zat niks in. (…) En toen ging Wilfred nog iets te lang door met hem, omdat ie het dan wel weer leuk vindt dat het ongemakkelijke is. Maar ik dacht: dit brei je niet meer recht, dus zo wordt het een k*tprogramma en dat vind ik zonde voor het publiek.”

René stelt dat Marcel een heel punt zou hebben gemaakt van een naamgrapje over zijn collega Gijs Groenteman. Marcel ontkent dat, maar volgens René heeft hij dat echt gedaan. “Ja, dat vond hij niet leuk. Dat vond hij geen humor. Hij zegt: ‘Daar hou ik niet van.’”

IJzersterk

Al met al staat René niet te springen om nóg een optreden van Marcel. “Als de energie op een gegeven moment uit het programma is, probeer het dan maar weer terug te krijgen. Dan ben je weer een kwartier bezig. Zonde man.”

Wat vindt Marcel van dit interview met René? Hij twittert: “IJzersterk.”

Wilfred Genee wil bij Shownieuws verder niet meer reageren: “Weet je, iedereen heeft zijn eigen beleving. Ik vind het goed. We zijn volwassen mensen, wat zijn we aan het doen?!”

Fragment

De reactie van René:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het vals dat VI-redacteuren met gasten over René van der Gijp roddelen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen