Leonie ter Braak laat collega schrikken: ‘Ik moet zo nodig poepen’

Leonie ter Braak heeft haar oud-collega Carrie ten Napel flink laten schrikken door luttele seconden voor een live-uitzending aan te geven dat ze hoognodig moet poepen. “Schaamteloos.”

Leonie ter Braak © RTL

Jaren geleden presenteerden Carrie ten Napel en Leonie ter Braak voor de regionale omroep RTV Oost samen het tv-programma En Dan Nog Even Dit. Ze zijn daar vriendinnen van elkaar geworden. En in die hoedanigheid heeft Carrie een videoboodschap voor Leonie ingesproken, die gisteren werd uitgezonden in Rooijakkers over de Vloer op RTL 4.

Leonie moet poepen

Carrie onthult daarin hoe Leonie zich gedraagt achter de schermen. “Leo, ach, ik kan zoveel over jou vertellen. We hebben zoveel met elkaar gelachen en één ding kan ik me nog heel goed herinneren en dat is dat we vlak voor live stonden, er werd afgeteld… 5, 4, 3, 2 en op dat moment zei jij doodleuk: ‘Ik moet zó nodig poepen.’”

Het heeft ertoe geleid dat de uitzending behoorlijk in de war werd geschopt. “Ik denk dat ik een kwartier nodig heb gehad om bij te komen van de slappe lach. De gasten aan tafel hebben ons echt aangekeken: wat is er met hen aan de hand?!”

Leonie kleedt zich uit

EenVandaag-presentatrice Roos Moggré komt daarna ook nog met een anekdote over Leonie. “Wat was het leuk om met jou te werken, vooral ’s ochtends in de make-up. Ik heb zelden zó vroeg zó veel en zo vaak gelachen. Wat ik het leuke aan jou vind is dat jij vrijwel geen of in elk geval weinig fysieke schaamte hebt, laat ik het zo maar noemen.”

Ze vervolgt: “Wat ik altijd mooi vond is dat jij na de gesprekken in de studio je altijd spontaan begon uit te kleden terwijl de gasten er nog stonden.”

Schaamteloos

Art Rooijakkers schrikt van al die verhalen en confronteert Leonie ermee. “Ik hoor een rode draad: schaamteloos. Of je je nou staat uit te kleden waar gasten bij zijn of dat je zegt dat je moet poepen vlak voor de uitzending. Waar komt dat vandaan?”

Leonie: “Mijn vader. Ja, helemaal opvoeding dit. Het ziet er zo diep in. Mijn opa, mijn vader, ik. We willen het liefst zoveel mogelijk lachen.”

Ook Merel Westrik mocht nog een boodschap inspreken voor Leonie. Fijn, kan de reservebank ook weer eens worden opgeschud.

Fragment

Leonie laat in de show van Art ook haar geliefde zien:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Leonie ter Braak moet nodig poepen. Too much information?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen