GTST’s Bing en Nina hebben Senseo-apparaat: ‘Dit kan écht niet’

Het is ondoordacht en ridicuul dat de makers van Goede Tijden Slechte Tijden een koffiepadmachine bij personages Bing en Nina in de keuken hebben geplaatst, vindt mediajournalist Jef Willemsen.

GTST © GTST

Goede Tijden Slechte Tijden is een dure productie voor RTL 4 en daarom wordt er in de soapserie gewerkt met product placement. Dat is is wanneer merkproducten of -logo’s opzettelijk worden getoond in scènes om reclame te maken. Eén van de merken die op deze manier wordt geadverteerd zijn de koffiepads van Senseo.

Koffiepuristen

Koffiepads zijn kleine schijfjes gemaakt van papier of filtermateriaal die gevuld zijn met gemalen koffie. Ze worden gebruikt in koffiezetapparaten, zoals de Senseo, waarin ze worden geplaatst om individuele kopjes koffie te zetten. Het is vooral een handige en snelle manier om koffie te zetten, maar het wordt verfoeid door koffiepuristen.

Kritische koffieliefhebbers geven de voorkeur aan traditionele zetmethoden en stellen dat koffiepads een minder intense smaak of aroma bieden in vergelijking met versgemalen koffie. Juist om die reden is het volgens mediajournalist Jef Willemsen volstrekt ondoordacht dat de makers van GTST de Senseo juist bij Bing en Nina in de keuken hebben gezet.

Chicken Tonight

Bing en Nina zijn echt de láátsten die zo’n apparaat in huis zouden moeten hebben, vindt Jef. “Prima dat de soap wordt gesponsord door Senseo, maar je zet zo’n koffiepadapparaat toch niet bij Bing en Nina? Uitgerekend deze luxepoezen zijn eigenaar van horecazaken vol barista’s en designerkoffie”, twittert hij.

Het is volgens Jef heel erg gedachteloos dat de scenarioschrijvers hiervoor kiezen. Er is duidelijk te commercieel naar gekeken, zegt hij. “What’s next? Ludo smult van Chicken Tonight?”

Cup-a-soup

De oplettende kijker Lianne laat weten dat dit niet voor het eerst is. “Eerder Cup-a-soup”, schrijft ze.

Dat is Jef ontgaan. “Kwam die ook al voorbij? Dat was me niet opgevallen. Het doet verder ook geen afbreuk aan de serie en die reclame uitingen zijn tegenwoordig een stuk minder storend dan voorheen. Weten we nog dat Nina een eigen kledinglijn lanceerde voor WE Fashion? Strange days indeed.”

Bing en Nina worden gespeeld door Everon Jackson Hooi en Marly van der Velden.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat GTST qua kwaliteit een beetje mee kan komen in de moderne tijd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen