Evert Santegoeds: ‘Mia & Dion zijn twee gekken, wat een kapsones’

Juist nu Mia & Dion langzaam de weg omhoog vinden, krijgen ze nog één genadeloze klap uit de Hilversumse babbelbazaar. Evert Santegoeds gaat he-le-maal los op het Songfestival-stelletje.

Mia & Dion © Jasper Suyk

Het Songfestival-duo Mia Nicolai en Dion Cooper heeft sinds hun optreden bij Khalid & Sophie de weg omhoog gevonden. Ze hebben hun liedje dermate aangepast dat ze het nu kunnen zingen zonder dat het lijkt alsof ze compleet toondoof zijn. Hartstikke knap, maar ze zijn nog niet van de critici af.

Klotemuziek

Evert Santegoeds gaat in zijn beruchte podcast Strikt Privé namelijk he-le-maal los op dit arme koppeltje. Als hun mistroostige liedje wordt ingestart, briest de roddelgeneraal: “Ja, dit moet niet te lang duren deze pijniging. Het is echt… Ah, ja, hou op man! Met die klotemuziek. Is echt niet te doen dit.”

Is dat het? Nee, het gaat nog even door. “Dat geblèr van die mensen en die kapsones achter de schermen en dat Engels praten van ze. Het is werkelijk niet te doen. Ik vind ze zó intens verschrikkelijk deze mensen. Het is echt… Ik ben blij als het achter de rug is volgende week dinsdag.”

Melkmuil

Vindt Evert het dan niet hartstikke hoopvol dat Mia & Dion nu op een draaischijf optreden? “Nee, niks gaat die act redden. Die mensen gaan die act niet redden. Die melkmuil en die meid, het is verschrikkelijk.”

Met melkmuil doelt de hoofdredacteur van Privé op het ietwat bleke heerschap in dit duo.

Twee gekken

Wie had Evert dan naar de muzikale battleground van Europa gestuurd? “Het is echt een blunder van jewelste van al die mensen – Cornald Maas en iedereen die ervoor verantwoordelijk is – dat ze niet op het idee gekomen zijn om Son Mieux in ieder geval te vragen voor dat Songfestival. Want deze groep speelt alle festivals plat.”

Evert is met name fan van hun liedje Multicolor. “Als dit of een liedje wat hierop lijkt op dat Songfestival had gestaan, had je met twee vingers in je neus die repetities in kunnen gaan. In plaats van met deze twee gekken.”

Nou, dat is er ook weer uit.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen