Eva Jinek bevestigt: ‘Ik heb Jan Uriot inderdaad woest opgebeld’

Eva Jinek bevestigt dat ze Jan Uriot woest heeft opgebeld vanwege zijn bewering dat ze haar vragen ingefluisterd zou krijgen via een oortje. “Ik heb hem inderdaad boos opgebeld.”

Eva Jinek en Jan Uriot © RTL, Telegraaf

Vier jaar lang hebben Eva Jinek en Jan Uriot met elkaar samengewerkt bij het tv-programma Goedemorgen Nederland. “Maar toen ging zij die talkshow doen en toen heb ik een keer geschreven in onze krant dat zij gebruikmaakt van een oortje waar de vragen in gefluisterd worden”, vertelde de sterjournalist van Privé onlangs.

Eva’s oortje

Eva zou hem daarop woest hebben opgebeld en dat bevestigt ze nu in de podcast die Jan maakt met haar vaste tafelgast Marc-Marie Huijbregts, namelijk ‘Marc-Marie en Jan zijn voor niemand bang‘.

De komediant merkt tijdens een telefonisch gesprek met Eva op: “Ik heb tegen Jan gezegd dat het helemaal niet aan de orde is dat jij vragen door je oortje krijgt.”

De talkshowdiva: “Dat weet Jan ook, want Jan is zo sportief geweest om naar Hilversum te komen.”

Boos opgebeld

Hoe zit dat? Eva: “Jan had een stuk geschreven waarvan de teneur was dat ik een oortje nodig had om mijn werk te doen. Toen heb ik hem inderdaad boos opgebeld en toen is Jan heel sportief geweest en is hij naar Hilversum gekomen.”

En toen? “Toen heeft hij in de hoek van de regieruimte gestaan tijdens een hele uitzending om met eigen ogen te zien dat het niet zo was. Dat er geen vragen werden gefluisterd in mijn oor en dat heeft hij gedaan en daarna ook gezegd dat het zo was.”

Ingefluisterd

Volgens Jan heeft hij dit niet verzonnen. “Het was me ingefluisterd. Je begrijpt: ik schrijf niet zomaar wat. Het was me ingefluisterd en toen dacht ik: ik tik het maar eens op papier.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ageshaming, bodyshaming: bij Eva Jinek word je van van alles beschuldigd. Gaat ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen