Catherine Keyl doorbreekt stilte over Nadia Mousaid: wat vindt ze?

Catherine Keyl wilde in de eerste uitzendweek van haar officieuze opvolger Nadia Moussaid geen wóórd zeggen over haar nieuwe talkshow, maar nu komt de schermsenior alsnog over de brug.

Catherine Keyl en Nadia Moussaid © NPO, VPRO

Het moet voor Nadia Moussaid even slikken zijn geweest dat Catherine Keyl geen mening wilde geven over haar nieuwe talkshow, omdat zij haar grote inspirator is. Hoewel Catherine op de radio meermaals gepusht werd om haar opinie te geven, hield ze voet bij stuk. En dan weet je natuurlijk wat er aan de hand is: ze vond het slèèèècht.

Linkse grachtengordel

We zijn nu drie weken verder en Catherine doorbreekt haar stilzwijgen. Ze schrijft een column in De Telegraaf waarin ze haar mening ventileert. “Ik zie enorme sprongen voorwaarts. Je ziet Nadia in haar rol groeien.”

Catherine merkt wel dat Nadia met haar onbekende gasten nog altijd precies dezelfde onderwerpen bespreekt als zij destijds in ‘Catherine’. En dat vindt ze geestig, omdat Catherine daar naar eigen zeggen altijd over werd afgebrand uit linkse hoek. “En kijk nu: de linkse grachtengordel VPRO zendt het programma van Nadia uit.”

Eén op één

En dat niet alleen, vervolgt Catherine. “Ze hebben het format één op één voortgezet. Ik vind het allemaal prima.”

Tot nu toe zijn de kijkcijfers van Nadia heel erg slecht, maar Catherine gunt haar meer. “Nu maar hopen dat Nadia net zoveel maatschappelijke impact heeft als het programma Catherine indertijd.”

Mild en aardig

WNL-baas Bert Huisjes heeft het idee dat Catherine Nadia heel erg spaart, zegt hij op NPO Radio 1. “We hebben er heel lang op gewacht volgens mij. Iedereen was in afwachting hoe de oermoeder van dit genre in Nederland zou denken over haar opvolging. Dat heeft ze heel chic bij zich weggehouden. Ze heeft gezegd: ‘Ik ga niet na één keer oordelen.'”

Hij vervolgt: “Maar nu we een eindje verder zijn, heeft ze toch een oordeel getrokken. Ze is opmerkelijk mild en aardig. Ze zegt: ‘Ik vind het heel knap hoe zij in haar rol is gegroeid. Van talkshowtafel naar zo’n gesprek met die mensen.'”

‘Ze heeft een punt’

Begrijpt Bert haar kritiek op het feit dat de VPRO deze show uitzendt? “Ja, eigenlijk wel een beetje, want ik vind het een tamelijk volksprogramma. Het gaat echt om gewone mensen, gewone volkse thema’s. Het zou meer bij MAX of KRO-NCRV hebben gepast dan het meer elitaire VPRO, waar ze toch vaak zitten op intellectuele benadering.”

Hij vervolgt: “Daar heeft ze dus wel een punt. Maar ik vind het heerlijk dat ze toch lof toezwaait aan Nadia. Want het is natuurlijk hartstikke moeilijk om in zo’n programma te komen. En ze heeft het natuurlijk ook best wel zwaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nadia Moussaid scoort nog slechter dan Ruud & Olcay en níemand heeft het erover. Leuk geprobeerd, maar snel van de buis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen