Caroline van der Plas haalt band met Meilandjes stevig aan: ‘Diner’

Caroline van der Plas haalt haar vriendschappelijke band met Martien Meiland flink aan nu blijkt dat ze familie van hem is. “We zijn laatst ook uit eten geweest, samen met zijn vrouw Erica.”

Martien Meiland en Caroline van der Plas © NPO

De flamboyante politica Caroline van der Plas heeft haar politieke partij in rap tempo zien groeien. Ook een aantal belangrijke figuren in de showbizz hebben haar aandacht weten te trekken, waaronder de mannen van Vandaag Inside. Ze heeft nu zelfs een vriendschappelijke band opgebouwd met niemand minder dan Martien Meiland.

Geen fake news

Het begon allemaal twee jaar geleden, toen Caroline en Martien samen te gast waren in de boerderijshow van Raven van Dorst. Vorige maand bleek dat de twee familie van elkaar zijn: de oudovergrootouders van Caroline zijn de oudgrootouders van Martien. Ze hebben daardoor voor ongeveer 1 procent hetzelfde gen.

Volgens Caroline betreft dit absoluut geen fake news. Ze zegt in de Story: “Op TikTok had iemand dat uitgezocht en mijn familielijn klopt helemaal. Ik had dat zelf ook al eens uitgezocht, dus dan zal die lijn van Martien ook wel kloppen en zijn we echt familie. Ik heb Martien ook een berichtje gestuurd: We zijn familie, yes!”

Dezelfde humor

Martien is volgens Caroline net zo verheugd over hun genetische band. Het zegt overigens niet zo heel veel als twee personen voor 1 procent hetzelfde gen hebben. Een mens heeft ongeveer 20 tot 25 duizend genen, dus 1 procent komt neer op ongeveer 200 tot 250 genen. En er is véél meer genetische overeenkomst nodig voor opvallende gelijkenissen.

Toch zijn ze allebei dolenthousiast. “Hij vond het ook heel leuk. Ik heb hem vorig jaar bij opnames van Boerderii van Dorst ontmoet. Dat klikte meteen. We hadden dezelfde humor.”

Uit eten geweest

Hoe ontwikkelt hun vriendschap zich op dit moment? “Ik ben op zijn zestigste verjaardag geweest en laatst met Martien en zijn vrouw Erica in Noordwijk uit eten geweest.”

Het is niet ondenkbaar dat Erica zich op een gegeven moment zal aansluiten bij de BBB. Ze heeft politieke ambities en flirt al vaker met conservatieve partijen, al heeft ze een aanbod van Wybren van Haga afgeslagen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u ook direct contact met iemand zoeken als blijkt dat u daar voor 1 procent mee verwant bent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen