Brutale PowNed-reporter nu zélf met mond vol tanden: ‘Cringe’

De verslaggevers van PowNed staan bekend als prikkelend, controversieel en provocerend, maar als ze aan de andere kant van de camera staan blijft er weinig over van die bravoure. “Cringe!

Tom Olthof © YouTube

Ze zijn al een tijdje behoorlijk cliché: de filmpjes waarin PowNed-verslaggevers naar demonstraties gaan, puur om ergernis op te wekken bij de mensen die protesteren. Het gaat nooit om de inhoud, alleen om de vorm. Het ultieme doel? Dat iemand uit zijn slof schiet, de plopkap van de microfoon trekt, en dat ze daar dan schande van kunnen spreken.

Objectieve Tom

PowNed-verslaggever Tom Olthof krijgt tijdens een of ander protest een koekje van eigen deeg. Daar wordt hij tijdens het maken van zijn eigen item geconfronteerd met een ándere brutale verslaggever, maar dan van een links-activistisch platform.

Al snel blijkt dat Tom geen idee heeft waar het protest eigenlijk over gaat, ondanks dat hij daar verslag van doet. “Ja, dat vragen wij ons ook af. Wij gaan als objectieve journalisten erin vandaag. Wij laten ons vertellen wat hier gebeurt.”

Heeft hij zich verdiept in de eisen? “Jazeker, ik weet wel ongeveer wat er speelt, ja.”

Wat precies? Dat kan hij niet uitleggen.

‘Ahhhw’

Dan begint Tom zich te beklagen over de objectiviteit van zijn interviewer. “Jij bent een beetje bevooroordeeld in hoe je mij interviewt, maar jij hoort ook objectief te zijn. Je cameraman is aan het lachen en schudt net heel hard nee.”

De verslaggever: “Ahhhwww, ahhwww. Dat is natuurlijk wel jouw brand, hè, objectiviteit?”

Tom: “Jongens, ik vind het zo wel weer mooi geweest.”

De verslaggever: “O, nu gaat PowNews weglopen? Gaan we een Ella Vogelaartje doen?”

Niet in verdiept

Tom staat behoorlijk te kijk. Hij had duidelijk niet verwacht dat er iemand aanwezig zou zijn die het hém moeilijk zou gaan maken. “Nu kom ik zelf ook niet eens meer uit mijn woorden!”

Als hij een inhoudelijke vraag krijgt, geeft Tom geen thuis: “Nee, joh, geen verstand van. Ik ga er niks over zeggen als ik er geen verstand over heb.”

De verslaggever: “Jij denkt dat je objectief bent, maar je weet helemaal niet waar het over gaat. Je hebt niet eens even vijf minuten opgezocht wat de hoofdeisen zijn.”

Dennis reageert

Het filmpje waarin Tom wordt geconfronteerd heet ‘PowNed exposed: Nep Dennis valt stil’, verwijzend naar de vroegere PowNed-ster Dennis Schouten.

Dennis heeft het filmpje ook onder ogen gekregen en twittert: “Wat een verloedering bij PowNed. De omroep die in 2010 alles kansen pakte om een ander geluid binnen de NPO te laten horen staat nu hier. Een reallifesoap met Olcay en Ruud de Wild en deze verslaggever die nergens een goed antwoord op heeft…”

Ook in de diverse reactievelden krijgt Tom ervan langs. Veel mensen noemen de beelden ongemakkelijk. “Ik kroop bijna in mijn eigen reet door de cringe, heerlijke video!”

En Mounim: “Krijgt PowNed nou de PowNed-behandeling? Rare tijden.”

Filmpje

Het filmpje:

Fragment

Een kort fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat PowNed zijn verslaggevers op zijn minst geïnformeerd op pad moet sturen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen