Albert Verlinde draait bij: ‘Rachel Hazes is echt heel erg onhandig’

Albert Verlinde draait bij over de rellende weduwe Rachel Hazes. Hij geeft nu toe dat haar gedrag inderdaad ‘hartstikke onhandig’ is. “Ja, dat weet ik ook wel”, aldus de roddelpensionado.

Albert Verlinde en Rachel Hazes © NPO, SBS

Het zorgde vorige week voor flink wat ergernis: Albert Verlinde ging er tijdens zijn Vandaag Inside-debuut métersdiep in bij Rachel Hazes. Zij had toen net ruzie gezocht met Rob Goossens, lekte dat naar een juicekanaal en zag dat vervolgens in haar gezicht ontploffen. Geestig, maar Albert kon de situatie vanwege belangenverstrengeling niet helder analyseren.

Spreekverbod

Albert heeft een vriendschappelijke relatie met Rachel sinds ze samen aan de revival van de Hazes-musical hebben gewerkt en manoeuvreerde haar bij VI in een soort slachtofferpositie. Ze zou het zo zwaar hebben als kassajuffrouw van het Hazes-concern. Een zwak betoog, oordeelde Johan Derksen een dag later.

Het werd gisterenavond wederom aangestipt in Vandaag Inside, waar Albert voor de tweede keer aan tafel zat. “Ja, daar mag ik het niet meer over hebben, hè? Ik heb een spreekverbod gekregen over Rachel Hazes!”

Geloofwaardigheid

Wilfred Genee daarop: “Ja, daar heb je veel van je geloofwaardigheid mee verloren, vonden mensen. Vind je dat zelf ook?”

Albert: “Nee, dat vind ik onzin! Het kan toch niet zo zijn dat ik niet ga zeggen wat ik vind omdat ik denk dat ik dan op Twitter op mijn lazer krijg dat ik ongeloofwaardig ben? Nee, maar snap je? Ik ga er ook niks over zeggen ook. Er zit iets in mij – dat is echt waar – dat als heel Nederland op één vrouw inbeukt…”

Hartstikke onhandig

Wilfred: “Dan zal er toch ook enige reden voor zijn dan, Albert?”

Dan draait Albert bij en geeft hij toe dat Rachel een onhandige vrouw is. “Dat weet ik… Ja… Dat weet ik ook wel, want ze doet dingen hartstikke onhandig, maar dan zitten we over haar te praten. Maar ik ga dan juist een beetje voor de underdog opstaan. Dat zit een beetje in me.”

Geen zakelijk belang

Rachel zoekt zélf ruzie met iedereen. Waarom wil Albert haar steeds in de slachtofferrol duwen? Die staat haar nóg ongeloofwaardiger dan de moederrol. Heeft het dan toch te maken met zijn vriendschappelijke band met Rachel? “Ik heb gewoon gedaan wat ik bij Boulevard ook altijd deed: gewoon even iemand contacten.”

Hij vervolgt: “Het is niet dat ik constant dag in dag uit met haar contact heb, alleen die dag dacht ik: nu er dit soort berichten zijn geweest, stuur ik haar weer eens een appje. Nou, dat is alles. En ik heb er geen zakelijk belang bij.”

Testament

Wilfred: “Heb je niet even dat testament erbij gevraagd?”

Rachel: “Nee, dat heb ik niet gevraagd. Ik heb gewoon gevraagd of ze er spijt van heeft dat ze dat gevecht is aangegaan (met Rob Goossens, red.). ‘Waarom doe je dat?’ Nou, daar had ze geen spijt van. Maar dat moet zij doen, hè, ik niet.”

Tot slot: slaat Albert een beetje aan als VI-gast? Ja, zegt hij zelf. “Er was vorige week een politiebusje op het Museumplein dat het raam opendeed. Ik dacht: wat was er nou aan de hand? ‘Was goed gisteren!’ Dus ik krijg complimenten.”

Kijkcijferknaller?

Een echte kijkcijferknaller is Albert nog niet, meent Tina Nijkamp:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen