Songfestival-ster Loreen: ‘Mia en Dion? Niet genoeg voorbereid!’ 

Het Songfestival-stelletje Mia en Dion wijt hun kneitervalse optreden in Madrid gretig aan de haperende techniek, maar dat is volgens de gedoodverfde winnares Loreen niet helemaal terecht.

Mia en Dion © Jasper Suyk, RTL

Mia en Dion stellen dat ze tijdens de Songfestival-preparty in Madrid zo verschrikkelijk vals zongen omdat hun in-ears niet goed werkten, maar volgens critici is dat geen goed excuus. Zo zegt Ronald Molendijk dat een ervaren artiest dan gewoon die in-ears uitdoet en anticipeert op de situatie.

‘Altijd problemen!’

Pijnlijk genoeg wordt dat nu beaamd door de Zweedse inzending én oud-winnares Loreen, die ook dit jaar de gedoodverfde winnaar is. “Ik heb ze niet ontmoet, maar ik heb het nummer gehoord”, zegt ze voor de camera van RTL Boulevard.

Verslaggever Aran Bade: “Er waren technische problemen met de oortjes, zeiden ze.”

Loreen: “Er zijn altijd technische problemen.”

Goed voorbereiden

Aran: “Daarom zongen ze vals. Ze zeiden: ‘Loreen had helemaal geen problemen.’ Hoe reageer je daarop?”

Loreen: “Om heel eerlijk te zijn: het was niet het beste geluid ooit, maar ik ben eraan gewend. Je weet dat het kan gebeuren. Je kijkt en denkt: dus zo klinkt het, ok. En dan moet je je daarop voorbereiden. Als je er niet op voorbereid bent, dan wordt het lastig.”

Hier wordt het verschil in ervaring duidelijk, becommentarieert Daphne Bunskoek in de studio. “Deze vrouw heeft gewoon ontzettend veel ervaring.”

Eigen technicus

Aran: “Ja, ze zegt eigenlijk tussen neus en lippen door: ‘Had het goed voorbereid.’ Ze vertelde dat ze een eigen technicus meeneemt naar die optredens. Ik moet wel zeggen: dit is Laureen, die kan dat zeggen. Mia en Dion hadden dat overduidelijk niet bij zich.”

Daphne: “Ja, maar kom op. Je zegt het gewoon: ‘Ik wil een technicus!’”

Aran: “Het wordt een heel belangrijk moment voor Mia en Dion. Als ze wéér vals gaan… Ja, ik weet het niet. Ik sta er niet voor in.”

Vals als een hoepel

Beau van Erven Dorens vindt dat er geen enkel excuus is om zo vals te zingen. Hij zegt in zijn talkshow: “We zeggen thuis altijd: we hoeven dit mes niet verder in het lichaam te duwen, maar dit noemen wij zo vals als een hoepel.”

Als Songfestival-commentator Cornald Maas in de bres springt voor Mia en Dion, onderbreekt Beau hem streng: “Nee, maar luister Cornald, ik vind het ook heel zielig voor ze en ik snap ook dat je het voor ze opneemt, maar het was gewoon zo vals als een hoepel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hebben Mia en Dion de gunfactor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen