Salaris VI-trio lekt uit: ‘Jinek-niveau, maar dan mét hoge kijkcijfers’

Het salaris van Vandaag Inside-trio Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee is uitgelekt via de wandelgangen van Talpa. “Ze komen nu op het niveau van Eva Jinek.”

Vandaag Inside en Guido den Aantrekker © William Rutten, SBS

Shownieuws-deskundige Guido den Aantrekker heeft in de wandelgangen begrepen dat de Vandaag Inside-mannen definitief weer zijn vastgelegd door Talpa. “De kogel is natuurlijk gewoon door de kerk. De contracten zijn volgens mij gewoon getekend. De inkt is misschien nog een beetje nat”, zegt hij in de showrubriek op SBS 6.

Jinek-niveau

Guido zit als zendergenoot van VI dichtbij het vuur. Hij weet inmiddels wat de mannen gaan verdienen. “Geloof me: het gaat om heel veel geld. De bedragen die in de wandelgangen worden genoemd zijn tussen de 1,2 en 1,4 miljoen euro per jaar en dat is Eva Jinek-niveau ongeveer, maar dan wél met hoge kijkcijfers.”

Dat is per persoon, benadrukt Guido. “En dat betekent dat zij er volgens mij een kleine vijf ton op vooruit gegaan zijn, want als ik goed geïnformeerd ben zaten René en Johan altijd zo een beetje rond de 7,5 ton en Wilfred tegen de miljoen. Die doet ook wel ietsje meer natuurlijk dan de andere twee heren.”

Verbazing

Het is heel veel geld. “Ja, dit zijn bedragen die in de huiskamer waarschijnlijk met veel verbazing ontvangen worden, want het zijn nogal bedragen. Aan de andere kant wordt er gewoon gekeken: wat brengen ze commercieel op voor een tv-zender? Dat is heel veel geld. Het is het best bekeken programma van SBS, dus dat mag wat kosten dan.”

Guido is er blij mee. “Ik vind het persoonlijk echt fantastisch dat ze eruit zijn. Ik vind het echt waard. Vooral in de vrijdagavond heb ik heel veel zin.”

2,5 miljoen euro

Als ze inderdaad zo’n 1,2 à 1,4 miljoen euro per persoon gaan verdienen, dan is dat wel veel minder dan wat ze volgens oud-SBS-baas Tina Nijkamp waard zijn.

Zij zei eerder: “Gezien hun succes en in vergelijking ook met andere hoge SBS-salarissen zoals die van bijvoorbeeld Wendy van Dijk en Gordon, denk ik dat minimaal 2,5 miljoen euro per jaar per persoon, bij een 3- tot 5-jarig contract, mogelijk en sowieso verdiend zou zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het een gemiste kans dat RTL 4 de mannen van VI niet in huis heeft gehaald?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen