Pieter Omtzigt stelt gesloopte NOS-ster enorm teleur: ‘Heel naar’

Pieter Omtzigt heeft voor flink wat teleurstelling gezorgd bij Xander van der Wulp, politiek verslaggever van het NOS Journaal. “Hij laat online gekke dingen gebeuren en zegt er niks van.”

Xander van der Wulp en Pieter Omtzigt © NPO

Xander van der Wulp is teleurgesteld in het populaire Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. De politicus plaatste laatst een foto van de Hofvijver op Twitter met daarbij de tekst: ‘Avondwandeling in Den Haag. Overal is licht, behalve op één plek’, wijzend op het Torentje van premier Mark Rutte. “Er is een Eurotop gaande in Brussel”, schreef Xander eronder.

Xander teleurgesteld

Die opmerking heeft Xander naar eigen zeggen een hoop drek opgeleverd. “Hij suggereerde dat Rutte niet aan het werk was. Want wat bedoelde hij anders? Gewoon zomaar een constatering dat er op een bepaalde plek geen licht brandt? Daarom reageerde ik door te zeggen dat er een Eurotop was in Brussel, een feitelijke mededeling.”

Hij vervolgt in de Volkskrant: “Ik kreeg online dagenlang Omtzigt-aanhangers achter me aan, op een nare manier – en Omtzigt moet dat gezien hebben in zijn tijdlijn, maar hij zei er niks van.”

‘Het verbaast me’

Xander had dat niet verwacht van iemand als Pieter Omtzigt. “Het verbaast me dat ook politici die ik hoog heb zitten, online gekke dingen laten gebeuren. Dit is een onschuldig voorbeeld, maar toch begrijp ik het niet. Er kwam geen uitleg van Omtzigt over wat hij bedoelde.”

Een ernstiger voorbeeld is volgens hem het ‘Rioolratten ontmaskerd’-filmpje waarin SBS 6-ster Merel Ek belachelijk werd gemaakt door Forum voor Democratie. “Zij heeft daar echt last van gehad. Toen knapte er wel wat, bij mij. Het is puur kwaadaardig om zo bedreigingen en haatreacties uit te lokken.”

Tweet

De tweet waar Xander het over heeft:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Xander van der Wulp: heeft een punt of stelt zich een beetje aan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen