Passief-agressieve Marieke Elsinga wekt irritatie: ‘Tikje arrogant’ 

Marieke Elsinga wekt ergernis met haar passief-agressieve reactie op tv-collega Valerio Zeno. “Ik vind dat ze eigenlijk een tikkie arrogant reageert. Leg het gewoon uit op normale toon!”

Valerio Zeno, Angela de Jong en Marieke Elsinga © RTL, SBS

Het zit Marieke Elsinga niet mee: haar eerste grote solo-studioshow is uitgelopen op één groot debacle. Alles is Muziek is namelijk zó slecht dat zelfs haar eigen oud-collega’s van RTL Boulevard de hoop hebben opgegeven. En RTL 4? Die blijft het programma gewoon uitzenden, wat schadelijk is voor Marieke én de BN’ers die zichzelf in de show voor schut zetten.

Onduidelijkheid

Marieke reageerde afgelopen weekend in de talkshow van collega Renze Klamer gelaten op de megaflop, wat haar óók weer op kritiek is komen te staan. Eén fragment uit dat talkshowoptreden is onderbelicht gebleven, namelijk de passage waarin Marieke passief-agressief reageert op een oprechte vraag van tv-collega Valerio Zeno over de productie.

BN’ers strijden in Alles is Muziek om voorwerpen waarmee ze muziek kunnen maken. Daarna duiken ze met die voorwerpen de muziekstudio in, om het eindresultaat vervolgens weer te laten horen in de tv-studio. Het zorgde vorige week al voor een discussie in de AD Mediapodcast, want dat duurt allemaal veel te lang om in één opnamedag te doen.

Doorgestoken kaart?

Angela de Jong vroeg zich in de podcast hardop af of het spelelement dan doorgestoken kaart is. “Nee, ik denk dat ze pas daarna met die spullen naar een muziekstudio gaan”, zei haar collega Dennis Jansen. En Angela’s rechterhand Marcus den Blanken: “Ja, maar vervolgens komen ze terug in dezelfde studio en staan ze weer met dezelfde sjoelbak.”

Tv-ster Valerio besloot bij Renze om het Marieke op de vrouw af te vragen: “Wat ik niet begrijp in het programma: ze strijden dan om voorwerpen om muziek mee te maken en dan gaan ze naar de muziekstudio. Zit het publiek dan in de studio te wachten terwijl zij in de muziekstudio een nummer gaan opnemen? Dat begrijp ik niet.”

Marieke pinnig

Marieke reageerde daar heel pinnig op, alsof ze zich aangevallen voelde. “Maar lieve Valerio”, begon ze geïrriteerd. “Jij maakt ook al heel lang televisie: dat nemen we op verschillende dagen op. We hebben verschillende studiodagen gehad en dan komt dat team weer terug in de studio en dán gaan ze dat liedje performen.”

Valerio: “Dus eigenlijk: het publiek dat bij het optreden zit is niet bij het stuk ervoor in de show?”

Marieke: “Klopt.” Vervolgens draait ze haar hoofd om. Renze tegen Valerio: “Als jij nou de rest van je vragen even bij de koffie doet zometeen. Hehehe.”

Het viel tv-twitteraar Sam Brabooij direct op: “Valerio, die even als ENIGE(!) de vinger op de zere plek wilde leggen over Alles is Muziek, werd door Marieke passief-agressief aangevallen en toen door Renze afgekapt.”

Tikje arrogant

Het is ook Angela niet ontgaan. Zij zegt in de nieuwste AD Mediapodcast dat dit weer typisch vriendjespolitiek is van Renze. “Bij dit soort onderwerpen sparen collega’s elkaar altijd. (…) Valerio stelde een behoorlijk essentiële vraag, die wij ook hier hadden, van: ‘Hoe doen jullie dat nou op het eind?’”

Ze vervolgt: “Toen vond ik eigenlijk dat ze een beetje on-Marieke’s reageerde, want ik vond haar een tikkie arrogant worden, van: ‘Ah, Valerio, jij weet ook hoe televisie wordt gemaakt.’ Dan denk ik: leg het dan uit aan de kijker, want niet alle kijkers die kijken zijn televisiemakers. Leg uit op een normale toon hoe je het doet!”

Wat vindt Angela ervan als Marieke haar kijkcijferflop écht leuke tv vindt, zoals ze beweert? Bij VI: “Dan is mijn hoop in Marieke Elsinga ook wel weer een beetje gedaald, moet ik zeggen.”

Fragment

De onnozelheid van Alles is Muziek samengevat in 22 seconden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Marieke Elsinga haar flop 'Alles is Muziek' wél leuk vindt, vreest u dan voor de rest van haar loopbaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen