Özcan Akyol hoort van insiders: ‘Duncan Laurence breekt beloftes’

Özcan Akyol heeft van insiders binnen de publieke omroep begrepen dat Duncan Laurence zijn beloftes over de begeleiding van Songfestival-inzending Mia & Dion totáál niet nakomt.

Duncan Laurence en Özcan Akyol © NPO, SBS

Het is een mentor waar je echt helemaal niets aan hebt: Duncan Laurence. De zanger was de afgelopen weken nergens te bekennen toen zijn protegés Mia & Dion compleet de mist ingingen in aanloop naar het Eurovisie Songfestival. Had hij weer ergens een paniekaanval? Zat hij ziek thuis? Nee, hij was TikTok-filmpjes aan het opnemen in Los Angeles.

Mentor from hell

Duncan is gisteren in allerijl naar Nederland gevlogen nu Mia & Dion voor de tweede keer vals hebben gezongen in het openbaar. Too little, too late? Het lijkt er wel op.

Volgens Özcan Akyol is Duncan een mentor from hell die zijn afspraken totaal niet nakomt. Hij verklapt aan tafel bij Vandaag Inside: “Ik heb wat mensen gesproken die erbij betrokken zijn, maar het schijnt dat hij zich helemaal heeft teruggetrokken, niks van zich heeft laten horen, beloftes niet nakomt.”

Ivoren toren

Beau van Erven Dorens vindt het ongelooflijk dat Duncan die twee arme zangtalenten gewoon aan hun lot overlaat. “Misschien moet dat hele team, dat onzichtbare team, uit die toren komen met vooraan Duncan Laurence en gewoon elke dag om ze heen gaan staan en ze gaan helpen, met die in-ears en al die dingen”, zegt hij in zijn talkshow Beau.

Tafelgast Maurice Wijnen daarop: “Het enige dat me wel zorgen baart is dat vandaag bekend werd gemaakt dat Duncan Laurence zélf op gaat treden tijdens de grote finale.”

Beau cynisch: “Nou, dan is-ie er tenminste.”

Druk met zichzelf

Maurice denkt dat Duncan vooral druk zal zijn met zichzelf in plaats van met Mia & Dion. “Dat betekent dat hij daar in die week ook heel erg mee bezig zal zijn, want hij moet ook een performance neerzetten voor een miljoenenpubliek over de hele wereld, dus dat helpt ook alweer niet in de focus die op Mia en Dion moet zitten.”

Ook Patty Brard vreest daarvoor. Zij zegt in Shownieuws: “Ik denk dat hij zich daar veel meer mee bezighoudt dan met de ondersteuning van het duo.”

Promotievehikel

Showkenner Aran Bade heeft zelfs het idee dat Duncan zijn protegés gebrúikt om zelf in de spotlights te staan. “Hij gaat zelf optreden tijdens de finale van het Songfestival, dus zelf heeft hij ook een soort promo-vehikel gemaakt van deze keuze voor Mia en Dion. Dat vind ik ook niet goed”, zegt hij in RTL Boulevard.

Volgens Johan Derksen heb je aan zo’n Duncan overigens helemaal niets. In VI: “Wat moet hij nou doen dan? Die jongen heeft één zo’n raar liedje geschreven. Waarom heeft hij gewonnen? Omdat er allemaal clowneske optredens waren en er een rustgevend jochie achter een pianootje zat. Mensen dachten: laten we dan maar op hem stemmen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen