Nielson niet bevriend met Lil Kleine: ‘Ik ben anders opgevoed’

Nielson hoort niet bij de BN’ers die in de vriendenkring van Lil Kleine zitten. De zanger geeft aan dat hij heel anders is opgevoed. “Mijn moeder zou míj tussen de autodeur geklemd hebben!”

Nielson en Jorik Scholten © NPO, YouTube

Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine, mag dan wel zijn ex-vriendin Jaimie Vaes mishandeld hebben, maar er zijn nog steeds veel BN’ers die met hem gezien willen worden. En er zijn ook sterren die wel bevriend zijn gebleven, maar daar dan heel gewiekst opeens niets meer over posten op social media, zoals Bas Smit en Nicolette van Dam.

‘Anders opgevoed’

Hoe zit het eigenlijk met Nielson? Behoort hij tot de vriendenkring van Jorik? “Nee, wij zijn geen vrienden van elkaar”, zegt hij in de podcast 30 Minuten Rauw.

Podcastpresentator Ruud de Wild: “Vond je er wat van?”

Nielson: “Nou, ik vind wel… Ja… Ik ben wel opgevoed, laat ik het zo zeggen… Nou, laat ik het heel sterk zeggen: als ik zoiets zou pullen, dan zou mijn moeder me echt komen halen.”

Ruud: “En tussen de autodeur?”

Nielson: “Dan zou mijn moeder me ook even tussen de auto klemmen, denk ik, ja.”

Cancelvrees

Vreest Nielson dat hij ooit zal worden gecanceld, net als – tijdelijk – bij Jorik is gebeurd? Ruud: “Word je straks wel eens wakker met de gedachte dat je gecanceld zou kunnen worden? Of dat het je weer overkomt dat er een of andere gek achter je aan zit (hij doelt op de vrouw waarmee Nielson is vreemdgegaan en dat vervolgens filmde, red.)?”

Nielson: “Ik ben er niet bang voor. Ik denk wel dat het iedereen kan overkomen in deze tijd. Dat denk ik wel. Ja. Denk je niet?”

Ruud: “Ik zie het elke dag gebeuren. Ik bedoel: we leven in deze mediawereld.”

‘Jorik op één!’

Nielson: “Nou ja, kijk, ik vind cancelcultuur… Daar ben ik geen voorstander van. Maar ik denk aan de andere kant ook wel eens: wie wordt er nou uiteindelijk echt gecanceld dan?”

Ruud: “Nou ja, zangers of zangeressen.”

Nielson: “In Nederland… Ik bedoel: Lil Kleine staat gewoon op nummer één. Op Spotify.”

Ruud: “Vind je dat erg?”

Nielson: “Vind ik dat erg? Nee, want dan zou ik meedoen aan de cancelcultuur.”

Coronawappie

Tijdens de coronacrisis is Nielson wel in opspraak geraakt vanwege zijn opvattingen over de maatregelen, maar dat heeft er niet toe geleid dat hij definitief is weggezet. “Ben jij een coronawappie geweest?”, vraagt Ruud.

Nielson: “Een tikkie. Een beetje denk ik wel. Sterker nog: ik heb ook wel echt daar een flinke les uit getrokken. Ik had op een gegeven moment in die tijd een tweet geplaatst met een zorg daarover. Ik was achterdochtig en niet per se concreet. Ik heb geleerd: maak geen statements op social media. Dat werkt niet op die manier.”

“Ik heb me wel laten meeslepen in die periode, dat durf ik best te zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat een grote zender als RTL 4 inmiddels weer in zee kan gaan met Lil Kleine?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen