Nicolette van Dam onder vuur: ‘Waar is je relativeringsvermogen?!’

Nicolette van Dam zorgt voor ergernis met haar melodramatische posts over haar gescheurde kruisband en meniscus. “God meid, is je relativeringsvermogen niet even een béétje weg?”

Nicolette van Dam © AvroTros

De wintersportvakantie van Nicolette van Dam en haar geliefde Bas Smit viel eind februari en begin maart behoorlijk in het water, omdat zij op een onhandig moment haar kruisband en meniscus scheurde. Haar telefoon overleefde de valpartij gelukkig wel, zodat ze op Instagram uitgebreid kon berichten over haar medische situatie.

‘Alles nóg intenser’

Nicolette gooide het allemaal direct online, waarna de gebruikelijke hartjes van de BN’ers binnenstroomden. Connie Witteman kwam zelfs met een medisch advies: “Omg 😱 wat heftig. Heb ik ook gehad. Ik heb het niet laten opereren. Thuisgekomen, iedere dag op de power plate gaan staan en na vier weken liep ik de halve marathon! Echt waar.”

In de dagen erna postte Nicolette allerlei melodramatische teksten als: “Het is allemaal even wennen en soms best confronterend sinds m’n🦵🏼. We genieten altijd al samen maar lijkt wel of alles nóg intenser is geworden. En daar ben ik heel dankbaar voor.”

Ode aan Bas

Op een gegeven moment kregen Nicolette’s volgers ook een ode aan Bas voorgeschoteld. Mierzoet: “Shout out naar m’n lief die er voor ons, ondanks alles, een onvergetelijke week van heeft gemaakt. Mij letterlijk dag en nacht hier doorheen sleept en m’n onzekerheden wegneemt. Wat een rollercoaster aan emoties. Nog dichter bij elkaar gekomen als gezin.”

En zo ging het maar door: “De rollen zijn ineens anders verdeeld en we zijn er allemaal beetje van in de war. We gaan zien wat er komen gaat. Maar met m’n grote liefde aan m’n zijde, kan ik de wereld aan.”

Relativeringsvermogen

Zwáár overdreven, vindt de gevreesde columniste Stéphanie Hoogenberk het. Zij zegt in haar podcast De Shitshow: “Ik ben heel erg bang – en dat is een serieuze zorg – dat Nicolette van Dam al haar relativeringsvermogen kwijt is. (…) Het klinkt gewoon een beetje alsof ze in de terminale fase zit.”

Stéphanie begrijpt ook de ode aan Bas niet zo. “Hij heeft de kinderen aangekleed. En dat is dus iets heel bijzonders, want dat doet hij normaal niet. Ze hebben kennelijk een heel traditionele rolverdeling. Dat zie je vaker in Oud-Zuid.”

‘God, meid…’

Nicolette riep op een gegeven ook dat ze naar een documentaire heeft gekeken over voetballer Federico Chiesa en zijn gescheurde kruisband. Dat noemde ze ‘intrigerend en inspirerend’.

Ongelooflijk, vindt Stéphanie. “Dus zij haalt nu haar inspiratie bij een voetballer… Dus Nicolette zit een beetje op dat level. En daarbij denk ik wel van: god meid, is het relativeringsvermogen niet even een beetje weg?”

Werkelijke leven

Ook op Nicolette’s eigen Insta kwamen kritische reacties binnen. Zo zegt Miranda: “Sorry dat ik dit ga zeggen, maar besef je wel wat je zegt? Eén verdraaide knie in jullie leven! Er zijn mensen die dealen met heftige ziektes, kinderen die ziek zijn, problemen met de energienota. En jouw leven zou nóg intenser worden? Wanneer zie jij het werkelijke leven?”

En Carla over Nicolette’s ‘shout out’ naar Bas: “Volgens mij normaal toch, dat je dit voor je partner doet?”

Instagram

De geblesseerde Nicolette:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bewondert u Nicolette van Dam om haar doorzettingsvermogen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen