Marc-Marie Huijbregts: ‘Duncan Laurence moet aangepakt worden’

Marc-Marie Huijbregts vindt dat niet het vals zingende Songfestival-stelletje Mia & Dion, maar hun mentor Duncan Laurence en zijn team ‘aangepakt’ moet worden. “Dat hele zooitje!”

Marc-Marie Huijbregts en Duncan Laurence © RTL, NPO

Het vals zingende Songfestival-stelletje Mia & Dion zal bloednerveus zijn: na twee valse optredens geven ze morgenavond namelijk een optreden in de talkshow Khalid & Sophie. Zal hun zogenaamde mentor Duncan Laurence er ook bij zijn? Dat is nog maar de vraag; die was eerder namelijk te druk met het opnemen van ‘leuke’ TikTok-filmpjes.

Geen nieuwe Joan

Duncan heeft helemaal afgedaan bij Marc-Marie Huijbregts. We moeten volgens hem geen nieuwe Joan Franka’s creëren. “Dat is een vreselijk treurig verhaal. Ze was helemaal alleen en had een verschrikkelijke manager. Echt een verschrikkelijk verhaal”, zegt de komediant in zijn podcast ‘Marc-Marie en Jan zijn voor niemand bang‘.

Hij vervolgt: “Maar waar we nu met z’n allen naar op weg zijn, is om die Mia en Dion heel erg te beschadigen. Ik vind dat ze dáár mee op moeten houden. We moeten ophouden met zeggen: ‘Ze kunnen het niet!’ Dat moeten we niet doen. Ze zijn heel erg kwetsbaar en er ligt veel druk op hen om naar het Songfestival te gaan.”

‘Duncan aanpakken!’

Op wie moeten we onze pijlen dan richten? “Ik vind het heel goed dat we de mensen erachter aanpakken. Die Duncan Laurence heeft het gewoon zo hoog zitten met zichzelf. Dan denk ik: doe eens normaal! Die was helemaal nog niet bekend toen Ilse met hem kwam. Toen was hij ook beginnend.”

Hij vervolgt: “En nu heeft hij dat gewonnen en nou denkt iedereen ineens dat hij mensen kan begeleiden, terwijl hij zelf gaat optreden bij het Songfestival! Hij is met zijn nieuwe album bezig. Doe dat vooral, maar ga dan niet pretenderen dat je mensen begeleidt.”

Slechte begeleiding

De begeleiding van Mia & Dion is gewoon bagger, vindt Marc-Marie. “Die mensen hebben meer begeleiding nodig, moeten veel meer optreden, hadden tussen november en nu al héél veel moeten optreden. In allerlei programma’s. Dat nummer heb ik amper ooit gehoord, want zij waren nergens. Ik vind de begeleiding echt super- superslecht.”

Hij besluit: “Dat is die mensen niet aan te rekenen. Die moeten we beschermen, dat we niet over tien jaar dezelfde verhalen over hen horen als we nu over Joan Franka horen. We moeten hen beschermen, maar ik vind dat dat hele zooitje eromheen flink aangepakt moet worden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen