Linda de Mol wekt onbegrip: ‘Dit kon íedereen zien vanaf de weg’

Het is voor Guido den Aantrekker nog altijd onbegrijpelijk dat zijn Story in de jaren negentig een zaak verloor van Linda de Mol. “Je kon haar gewoon zien zitten vanaf de openbare weg!”

Linda de Mol en Guido den Aantrekker © RTL, SBS

De roddelbladen waren vroeger wat de juicekanalen tegenwoordig zijn: uiterst brutaal en continu spraakmakend. Ze kregen de ene na de andere rechtszaak aan hun broek, vaak over de privacy van BN’ers. “Er is een zaak geweest die Linda de Mol ooit tegen ons heeft aangespannen”, vertelt Story-baas Guido den Aantrekker in de podcast MISCHA.

Linda op een dijkje

Wat was dat dan voor zaak? “Het was heel lang geleden, want ze had net haar eerste kind gekregen: Julian, en ze woonde toen nog in Loenen aan de Vecht. Ze woonde aan een heel smal dijkje, in een waanzinnig mooi huis gelijk aan de Vecht. Ja, en ze was nog helemaal niet gefotografeerd met haar kind.”

Hij vervolgt: “Ik weet nog dat ze voor het raam zat met dat kind op schoot. En ja, dat kon íedereen vanaf de weg zien, want de weg liep langs dat raam. Er was niet eens een stoep. Toen heeft de fotograaf van Story een foto gemaakt. Een héle mooie serene, lieve foto van haar met haar kind. Maar ja, dat mocht dus niet, bleek. Nou ja, daar ligt dus de grens.”

Openbare weg

Gaat het ook niet wat ver om een BN’er te fotograferen in zijn of haar privéomgeving? “Ik dacht daar wat anders over, onze advocaat destijds ook. Ik zat toen niet in de hoofdredactie, moet ik erbij zeggen, hoor. Ik was toen nog volgens mij nog gewoon een beginnend journalist.”

Hij vervolgt: “Ik denk dan heel simpel: alles wat je vanaf de openbare weg kan zien moet wat milder worden beoordeeld dan als iemand honderd meter verderop achter een enorme heg zit en je op een keukentrapje moet gaan staan met een enorme telelens. Dat vind ik een ander verhaal.”

Dionne Stax

Heeft Guido ook een recenter voorbeeld? “Kijk, wij hebben ooit een zaak gehad van de ex-partner van Dionne Stax. Die had een relatie met haar, nadat zij anderhalf jaar elke week op de cover van een blad stond vanwege haar vermeende relatie met Humberto Tan.”

Het gaat hier over radioloog Sytse Oudkerk. “Hij koos voor haar. Willens en wetens weet je dan dat je met zo’n vrouw een relatie krijgt. Ja, die ging op een gegeven moment een zaak tegen ons aanspannen. We hadden hem gefotografeerd met Dionne op de openbare weg in een gezellige, leuke, intieme houding, dus niet zwaar tongend ofzo.”

Boze radioloog

Die man was woest. “Die was er zo verbolgen over dat hij wilde dat wij hem überhaupt nooit meer mochten fotograferen op straat. Nou, dat kan natuurlijk helemaal niet. Maar die zegt dan: ‘Ja, ik ben radioloog en in de wachtkamer ligt dat blad. Hoe kan ik nou nog serieus met mijn patiënt omgaan als ik op zo’n cover sta?’ Ja, dat is mijn probleem niet.”

“Als jij natuurlijk de enige vrouw van Nederland die al anderhalf jaar lang elke week op de cover staat datet, dan kun je toch niet gaan lopen zeuren dat je dat niet wilt? Die rechter blies dat ook volledig weg natuurlijk.”

MISCHA

Het onderhoudende interview van Mischa Blok met Guido:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen