Linda de Mol onder vuur om Amalia-shirt: ‘Dit is zó neerbuigend’

Linda de Mol ligt onder vuur vanwege de verkoop van Love Amalia-shirts om de kroonprinses een ‘hart onder de riem te steken’. “Ze zal zelf toch ook wel begrijpen dat dit neerbuigend overkomt?”

Linda de Mol en prinses Amalia © LINDA., Frank Ruiter/RVD

Een beetje ongemakkelijk is het wel: Linda de Mol staat deze maand op de cover van de LINDA. met een Love Amalia-shirt. Het blijkt een keiharde commerciële samenwerking te zijn met de HEMA, waar je de shirtjes in aanloop naar Koningsdag kunt bestellen voor 15 euro per stuk. Is dit niet een beetje ongepast?

Linda steunt Amalia

Linda stelt in haar editorial dat Amalia steun nodig heeft omdat ze wordt bedreigd en omdat ze ‘altijd kan rekenen op de hartelozen die op social media je kledingkeuze of figuur bespotten’. “Hoe mooi zou het zijn als we op Koningsdag eens allemaal iets liefs en positiefs posten op social media? Als steunbetuiging in een zware tijd.”

Ze vervolgt: “Massaal laten weten dat we wel degelijk met haar meeleven. Dat we haar prachtig vinden zoals ze is, en alle haters die het nodig vinden iets lelijks over haar uiterlijk te zeggen, berispen met #doeslief of #nietokay. Wij gooien ‘m erin, de 27ste april: de hashtag #loveAmalia. Wie doet er mee?”

Neerbuigend

Het is duidelijk dat Linda tegenwoordig niet meer zo helder voor ogen heeft welke vrouwen nou écht haar steun verdienen. Je kunt je afvragen of Amalia überhaupt zit te wachten op de steun van de gevallen tv-koningin, wier geliefde Jeroen Rietbergen wordt vervolgd wegens een afschuwelijk zedenfeit. Is dit allemaal niet een beetje too much?

Rob Goossens vindt van wel, reageert hij onder een foto van Linda’s co-hoofdredacteur. “Ze zal toch zelf ook wel begrijpen dat dit net zo neerbuigend overkomt als iemand een ‘kansenparel’ noemen? Straks gaat Amalia nog denken dat er iets mis met haar is omdat de Gooische mutsenbrigade zo obligaat met Love Amalia-shirts rondloopt?”

Commercieel

Ook op Linda’s Instagram-pagina klinkt veel kritiek. Zo zegt iemand: “Doe het dan gratis of de opbrengst naar een goed doel. Het zou ook tof zijn als we in plaats van Amalia steunen gewoon effe een keer kinderen steunen die het moeilijk hebben en niet door een Linda gezien worden. Superk*t voor Amalia maar daar wordt echt wel goed voor gezorgd.”

Ene Lyn denkt dat Amalia helemaal niet op zo’n ongevraagde actie zit te wachten. “Ik vraag me altijd af wie dit soort dingen bedenkt? Én zit Amalia hier wel echt op te wachten?”

Slecht voor milieu

Het steunen van Amalia op deze manier is misschien leuk voor de portemonnee van Linda en de HEMA, maar ontzettend slecht voor het milieu, zeggen anderen. “Ik wil geen azijnpisser zijn maar ga het toch even zijn: lekker duurzaam jongens! 😡 De meeste mensen trekken het één keer aan! Kan echt niet meer. Zonde van de grondstoffen!!!”, zegt Cindy.

Lila denkt dat Linda zich beter op andere dingen kan focussen. “Hoe meer aandacht, hoe meer gedoe. Jo, Linda, had je man op een shirt gezet met: ‘Help mijn man is…’ 😂.”

Instagram

De hoofdredacteur van de LINDA. draagt ook een Amalia-shirtje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol moedigt mensen aan om Amalia-shirts te dragen, alsof ze een soort slachtoffer is. Neerbuigend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen