Khalid & Sophie verbiedt tafelgast om quote te geven aan SBS 6

De talkshow Khalid & Sophie gaat heel ver om de exclusiviteit van gasten te bewaken. Ze verbieden hen zelfs om een quote te geven aan de SBS 6-titel Hart van Nederland. “Dat werd echt gezegd.”

Khalid & Sophie © Annemieke van der Togt

Talkshow strijden elke dag weer met elkaar om wie de beste gasten strikt. Ze willen liever geen gasten hebben die al ergens anders aanschuiven, al worden er ook wel eens uitzonderingen gemaakt. Zo is Angela de Jong een keer direct van Vandaag Inside naar Op1 gelopen, en was Caroline van der Plas laatst op één avond te gast bij zowel Jinek als Op1.

Quote aan SBS 6

De redactie van Khalid & Sophie is volgens televisieredacteur Tamar Bot in elk geval bloedfanatiek. Ze vertelt in de podcast De Mediameiden dat ze daar laatst moest invallen. “Er wordt heel goed gelet op concurrentie en exclusiviteit en daar wordt ook heel veel over gepraat”, vertelt ze.

Gasten die ook Hart van Nederland te woord willen staan zijn uit den boze. “Op een gegeven moment hoorde ik iemand zeggen van: ‘Ja, deze persoon…’ – dat was iemand die in die uitzending aan zou schuiven – ‘wil ook een quoteje geven aan Hart van Nederland.’”

Heel streng

En wat gebeurde er toen? Tamar: “Toen zei een andere redacteur: ‘Een quoteje geven aan Hart van Nederland?! Nou, ik ben altijd heel streng, dat zou ik níet doen!’”

Co-host Fanny van der Reijt: “Niet meer exclusief?”

Tamar: “Ja, toen werd ook echt tegen haar gezegd van: ‘Nee, je mag geen quoteje geven aan Hart van Nederland.’”

‘Wisten wij dit?’

Ze zijn er héél erg mee bezig bij Khalid & Sophie, aldus Tamar. “Op een gegeven moment zat er ook een gast die later in de week bij Khalid & Sophie zou aanschuiven bij Tijd voor MAX. Toen werd er over de redactie geroepen van: ‘Jóngens, wisten wij dit?!’ En we wisten het wel, want het is een erg professionele redactie daar, dus zij wisten dat.”

Ze besluit: “Ik vond het heel grappig om te zien. Ze hebben echt al hun oogjes open op alle dingetjes die ondertussen ook gebeuren.”

De Mediameiden

De immer onderhoudende podcast van De Mediameiden:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen