‘John de Mol maakt opvolger The Voice met dubieuze Linde de Jong’

Verbijstering alom: de dubieuze Voice-mevrouw Linde de Jong, die sinds haar arrogante optreden in BOOS ook wel bekendstaat als ‘Talpa-bitch’, lijkt gewoon betrokken bij de opvolger van The Voice.

The Talent Scouts © William Rutten

Linde de Jong is de omstreden creative director van John de Mol die volgens Tim Hofman geweten heeft van meerdere gevallen van grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Haar rol in het Voice-schandaal is op z’n minst twijfelachtig te noemen en afgelopen week ging het gerucht dat ze na een jaar alsnog ontslagen zou zijn door Talpa.

‘Linde op de set’

Hoe dat precies zit is onduidelijk, maar ze heeft in de afgelopen periode in elk geval meegewerkt aan dé opvolger van The Voice, namelijk The Talent Scouts op SBS 6. Althans, dat stelt het AD. “Opmerkelijk is dat een van de toeschouwers waar deze site mee sprak Linde de Jong aan het werk zag bij The Talent Scouts.”

Volgens het AD is op de set van The Talent Scouts, dat binnenkort in première gaat, geroepen dat deze show gewoon ‘The Voice 2.0’ is. Inclusief dezelfde leidinggevende aan het roer dus. Heel twijfelachtig. “Zij zou al in een vroeg stadium geweten hebben van meerdere meldingen van wangedrag bij The Voice”, aldus de krant.

Tim reageert

De vermeende aanstelling van Linde zorgt voor flink wat beroering. Zo zegt Voice-sloper Tim Hofman: “In onze tweede aflevering over The Voice was te zien dat diezelfde Linde al langer afwist van klachten over het gedrag van Jeroen Rietbergen. Ook in de resultaten van het onderzoek dat ITV publiceerde lijkt dit boven te komen.”

Volgens Tim blijven John en zijn Talpa van alles onder het tapijt schuiven. “Naar aanleiding van het onderzoeksrapport hebben wij dezelfde vragen die wij hadden in de tweede uitzending nogmaals naar de betrokken partijen gestuurd. Hier hebben wij tot heden nog geen reactie op gekregen.”

Wat zegt Sébas?

Wat zegt Sébas Diekstra, de advocaat van meerdere slachtoffers van The Voice? Hij twittert het bijzonder te vinden dat John überhaupt met zo’n Voice-kopie komt. “Wat het helemaal bijzonder maakt is dat de creative director van The Voice, Linde de Jong, ook hier weer op de vloer blijkt rond te lopen. Vermoedelijk weer als productieleiding.”

Sébas noemt het ‘problematisch’, ook omdat Talpa aangeeft dat kandidaten van The Talent Scouts ongepast gedrag kunnen melden bij ‘de productieleiding van het programma’. “Nee, dat geeft vertrouwen. Melding doen bij (kennelijk) dezelfde productieleiding als van The Voice of Holland.”

Hij vervolgt: “Ook de vertrouwenspersoon met vier (!) meldingen van wangedrag heeft binnen The Voice niet het verschil kunnen maken.”

GeenStijl gaat los

De bekende opiniesite GeenStijl gaat al helemaal los op de opvolger van The Voice mét de omstreden Linde aan boord. “The Voice terug onder andere naam. Aanranden en bepotelen vanaf nu bij The Talent Scouts”, luidt de nietsontziende kop van het artikel. Even later: “Never change a winning aanrandfestijn.”

De betrokkenheid van ‘die ontzettend arrogante Truus’ Linde is volgens de opiniesite bizar. “Door al die prutrapportjes uit de WC-eend-fabriek weten we nog steeds niet wat haar rol was, en slachtofferadvocaat Sébas Diekstra heeft daar óók wat vragen over. Maar tuurlijk joh, zet Linde weer lekker aan het werk, en wel bij precies dezelfde show.”

Shownieuws basht Sébas

Wat heeft Shownieuws, de showrubriek van John de Mol, hierover te zeggen? Daar ergeren ze zich – hoe verrassend – vooral aan Sébas, die regelmatig de media opzoekt namens zijn cliënten. Zo heeft hij nu bekendgemaakt dat het Britse moederbedrijf van Voice-producent ITV ingaat op zijn verzoek om het gesprek aan te gaan over de Voice-kwestie.

Showkenner Bart Ettekoven in de uitzending van gisterenavond: “Waarom weten wij dit allemaal? Waarom deelt Sébas dit? Is dat goed voor de slachtoffers dat dit constant… Hij kan ook gewoon naar Londen gaan en die afspraak nakomen. Waarom moet het gedeeld worden met de rest van Nederland?”

‘Veel te publiekelijk’

Daar is Dyantha Brooks het mee eens. “Hij kan gewoon naar Londen vliegen, punt. Het is allemaal wel heel publiekelijk.”

Patty Brard: “Terwijl hij ons verwijt dat die publiciteit juist zo pijnlijk vindt. Ik vind ook in dit geval: meld het niet, ga, kom terug en geef ons dan de conclusie.”

Volgens Natacha Harlequin is het goed denkbaar dat de Voice-slachtoffers juist blij zijn met het feit dat Sébas media-aandacht zoekt. “Hij kan op die manier de druk opvoeren en dit kan mensen aan het denken zetten.”

En over Linde de Jong? Geen woord.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Steekt John de Mol een middelvinger op naar de Voice-slachtoffers als de dubieuze Linde de Jong ook bij de opvolger werkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen