John de Mol-criticus slaat terug naar ‘roddelaar’ Evert Santegoeds

Kirsten-Jan van Nieuwenhuijzen, één van de critici van John de Mol, slaat terug naar Evert Santegoeds. “Laten we ons allemaal maar bij onze expertise houden. Voor Evert is dat roddelen.”

Kirsten-Jan van Nieuwenhuijzen en Evert Santegoeds © YouTube, SBS

Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die zijn carrière begon als een van de eerste vier creatives van John de Mol, is actief als formatontwikkelaar en heeft in die hoedanigheid een eigen podcast. Hierin vallen af en toe ook wat kritische noten over mediamiljardair John, bijvoorbeeld over dat hij op z’n retour zou zijn. En daar is Evert Santegoeds pissig over.

Evert is pissig

Het stoort Evert vooral dat Kirsten-Jan suggereert dat John te oud zou zijn voor het vak, namelijk 67 jaar. “Misschien is dat ook niet zo raar als je twintig jaar lang miljardair bent en enigszins buiten de maatschappij staat. (…) Op een gegeven moment kun je je afvragen of het misschien een beetje voorbij is.”

Evert, die maandelijks een mooi zakcentje ontvangt van John voor zijn verschijningen aan de desk van Shownieuws, is doorgaans vrij lichtgeraakt als het om kritiek op zijn baas gaat. En ook Kirsten-Jan incasseerde daarom een lelijke sneer: “Die gozer is zelf al twintig jaar op z’n retour! Die is de laatste die er wat over moet zeggen!”

Kirsten-Jan reageert

Wat vindt Kirsten-Jan daar weer van? Hij zegt in zijn podcast Content Wars: “Nou ja, ik ben er nog van aan het bijkomen eerlijk gezegd. We hadden natuurlijk verwacht dat er een keer een aantal Joegoslaven op ons af gestuurd zouden worden vanuit Talpa, maar dat is dus Evert geworden, die minstens zo gevaarlijk is.”

“We gaan er niet te veel woorden aan vuil maken, aan Evert. Dat is zonde van de woorden. Het enige wat ik zeg: laten we ons allemaal bij onze expertise houden. Evert over roddelen, wat hij al zijn hele leven doet, en wij over formats, want daar heeft hij heel weinig verstand van. En ik weinig van roddelen, dus: schoenmaker, blijf bij je leest, zou ik zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat het kamp van John de Mol, met daarin onder meer Evert Santegoeds, slecht tegen kritiek kan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen