Jan Smit stapt uit Songfestival-commissie: ‘Oneens met Mia & Dion’

Jan Smit is plotseling uit de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival gestapt. Hij was het eind vorig jaar als enige van de zes leden niet eens met de keuze voor Mia & Dion.

Jan Smit © AvroTros

Opvallend nieuws: Jan Smit onthult dat de keuze voor het vals zingende Songfestival-stelletje Mia & Dion helemaal niet unaniem was, zoals de AvroTros eerder beweerde. Hij heeft zich kennelijk zó geërgerd aan het handjeklap met Duncan Laurence over dit tweetal, dat hij per direct is vertrokken uit de zeskoppige selectiecommissie.

Jan stapt op

Jans vertrek is bij AvroTros al geruime tijd bekend, maar de omroep heeft dit al die tijd verzwegen. Het AD hoorde het nieuws van meerdere bronnen en nu heeft de omroep het dan eindelijk toegegeven.

Het heeft puur en alleen met de keuze voor Mia & Dion te maken, weet de krant. “Hij verzette zich als enige tegen de keuze voor Mia & Dion en voelde zich niet langer op zijn plaats in de commissie.”

Wel blijft Jan aan als commentator van het liedjesfestijn.

‘Andere leden weg!’

De andere vijf leden van de commissie zijn Cornald Maas, AvroTros-baas Eric van Stade en radio-dj’s Sander Lantinga, Carolien Borgers en Hila Noorzai. “Moeten die andere vijf leden van de selectiecommissie dan niet weg in plaats van Jan Smit?”, vraagt iemand zich af op Twitter.

Volgens Rob is Jan kennelijk toch ‘iets slimmer dan de rest’ en mediamaker Rens Muller schrijft: “Jan Smit stijgt in mijn achting.”

Gerrit: “Jan Smit is een topper. Een verstandig besluit om niet langer bij die Songfestivalkliek te willen horen. Zangtalent speelt inmiddels niet meer, dus waarom er dan nog deel vanuit maken. Hij heeft gelijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen