Eva Jinek krijgt kritiek: ‘Niet meer zo alert sinds ze moeder is’

Eva Jinek wordt in de Veronica-gids behoorlijk bekritiseerd door een hele serie deskundigen, waaronder Catherine Keyl. Zij stelt dat de tv-ster door haar moederschap niet meer alert is.

Eva Jinek © RTL

Het begint best wel sneu te worden voor Eva Jinek. Hoewel haar uitzendingen evident te lang duren, niet meer urgent zijn en kampen met dalende kijkcijfers, is het op menselijk vlak best sneu hoe de presentatrice wordt afgeschreven. Critici zinspelen op een dramatische salarisval of zelfs op een terugkeer naar de publieke omroep.

Eva naar zeven uur?

Eva wordt verweten haar ambitie te zijn verloren en vooral nog dienstjes te draaien tussen haar vakanties door. Is een programma om zeven uur ’s avonds – de NPO-kijker wacht al jaren op een goede opvolger van De Wereld Draait Door – niet dé oplossing?

Ja, denkt kijkcijferkenner Tina Nijkamp. Zij zegt in de nieuwste Veronica Superguide: “Ik kan me best voorstellen dat ze met een tweede kind op komst wat meer in de vooravond wil gaan zitten. En als dat zo is, dan kom je vrijwel automatisch terecht bij de publieke omroep, op het tijdsslot van zeven uur op NPO 1.”

‘Niet alert meer!’

Dan komt Catherine Keyl aan het woord. Zij heeft het idee dat de ambitie er een beetje uit is bij Eva sinds ze een gezinsleven heeft. “Als je vijf avonden achter elkaar al eigen RTL-programma’s hebt gepromoot, dan moet je ook een keer zeggen: en nu ben ik er klaar mee.”

Ze vervolgt: “Maar sinds ze een kind heeft, is ze niet meer zo alert, zit ze er niet meer zo bovenop.”

Tafeldame

Kan Eva niet met tafeldames en tafelheren gaan werken, om haar scherp te houden? Ron Vergouwen, de tv-kenner van de publieke omroep, vindt dat een goed idee.

Ron zegt: “Als ik Eva was, zou ik daar het komende seizoen mee gaan experimenteren, net als met bijvoorbeeld thema-uitzendingen. Gewoon kijken wat werkt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Catherine Keyl stelt dat Eva Jinek minder alert is sinds ze moeder is. Vals of terechte kritiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen