Erica Meiland nog steeds klaar met Chantal Janzen: ‘Die zap ik weg!’

Erica Meiland is nog steeds he-le-maal klaar met Chantal Janzen sinds hun conflict aan de talkshowtafel van Eva Jinek. “Als zij in beeld is, zap ik meteen weg. Die wil gewoon deugen.”

Chantal Janzen en Erica Meiland © RTL

Het is alweer bijna anderhalf jaar geleden dat Erica Meiland bijna gecanceld werd omdat ze vrouwen in boerka’s vergeleek met pinguïns. Aan de talkshowtafel van Eva Jinek werd ze niet alleen keihard aangevallen door de gastvrouw zelf, maar ook door medegast Chantal Janzen. “Ik vind jou heel aardig, maar ik schrok hier wel van.”

‘Hypocriete deuger’

Het leidde tot flink wat beroering: volgens Meilandjes-biograaf Jan Dijkgraaf is Chantal een ‘hypocriete deuger‘, Wilfred Genee koos voor kamp-Chantal en Angela de Jong voor kamp-Erica. In de periode daarna heeft Erica vaak uitgehaald naar Chantal, bijvoorbeeld door te zeggen dat ze ‘grossiert in domme opmerkingen‘. En Jinek? Die is ook afgeschreven.

Inmiddels denkt Erica nog precies hetzelfde over Chantal, laat ze weten in een vraaggesprek met de Weekend. Ze is bijzonder teleurgesteld in hoe de RTL 4-presentatrice zich destijds gedroeg in de talkshow. Sterker nog: in de Meilandjes-scheurkalender noemt Erica de naam van Chantal als het over de ‘vervelendste presentatrice’ gaat.

‘Chantal is woke’

Héél vervelend, benadrukt Erica in het tijdschrift. “Ja, klopt. Dat vond ik vroeger niet, hoor. Ik was weg van Chantal. Maar je krijgt toch een heel ander beeld van iemand als ze dan zo doet. Weet je, doe het niet gewoon. Zeg dat soort dingen niet. Het is allemaal dat ‘woke’-gedoe, dat deugen. Zeg gewoon waar het op staat. Het is zoals het is.”

Hoe kijkt ze nu naar Chantal? “Heel anders. Ik denk natuurlijk altijd aan wat ik met haar heb meegemaakt in die uitzending. Zoals gezegd, je krijgt dan een ander beeld van iemand en dat is jammer, want ik vond haar altijd heel leuk. Dus nu zap ik weg, ja. Ik kijk bijna nooit meer naar haar. Ze heeft ook geen goede programma’s, haha!”

‘Geen Hazes aub!’

Tot slot: haar dochter Montana Meiland is weer vrijgezel. Is André Hazes jr. niets voor haar? Of Donny Roelvink? Rick Brandsteder? “Nee, want dat zijn allemaal mannen die naast een relatie nog allerlei dingen erbij doen met anderen. Dat is allemaal niks, daar houden wij niet van.”

“Moeten ze lekker doen, hoor. Maar niet met mijn dochter.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen