Dirk Zeelenberg-juice lijkt te kloppen: ‘Dit is een vreselijke man’

Dirk Zeelenberg was een paar weken terug een heel etmaal lang het haasje op het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer. Maar klopt haar juice wel? “Ja, dit is echt een vreselijke man.”

Dirk Zeelenberg © NPO

Het was een regelrechte nachtmerrie voor Dirk Zeelenberg: hij moest niet één of twee plaagstories van Yvonne Coldeweijer incasseren, maar echt een hele collectie. Ze noemde het ‘unreal‘ hoeveel negatieve reacties ze over hem binnenkreeg. “Ik denk dat Dirk het juicerecord van Robert ten Brink zelfs heeft verbroken.”

Doorgeslagen Dirkie

Dirk bemachtigde dik tien jaar geleden een rolletje in de hitserie Divorce en dat was vier seizoenen lang zó’n groot succes op RTL 4 dat hij een bekende Nederlander is geworden. Die bekendheid wendde hij aan om een carrière te beginnen als peperdure trouwambtenaar. Maar doet hij dat wel zo leuk? Nou, nee, menen de spionnen van Yvonne.

Yvonne: “In het begin ging er een wereld voor hem open. Dirk kwam op de meest prachtige locaties, mocht overal gratis eten en drinken, overnachten in hotels en werd zelfs ingevlogen naar de meest tropische eilanden. Daarnaast maakte hij zichzelf de ster van elke bruiloft. En toen is Dirkie een beetje doorgeslagen…”

Talloze reacties

Dat bewees Yvonne op haar juicekanaal met tálloze reacties op Dirks handel en wandel. “Ja, onder de fotografen staat hij zeker op een zwarte lijst. Het draait meer om hem dan om de bruidsparen en dan is er ook nog een half uurtje na de ceremonie om selfies met HEM te nemen :O”, zei de een.

Dirk is de duurste trouwambtenaar van Nederland. Hoe werkt dat precies? “Hij past zijn prijzen aan per bruidspaar. Verschillend tussen 5.000 en, jawel, 18.000+ euro voor een half uur ceremonie waarbij de eerste en laatste tien minuten altijd hetzelfde zijn! Vermogend bruidspaar? Dan betalen ze het twee-, drie- of vierdubbele voor hetzelfde werk.”

Is dat het waard? Nee, vinden sommigen. “Het contact is alles behalve persoonlijk of geïnteresseerd in je. O, en hij was even vergeten dat ik géén gelofte wilde doen, dus duwde de mic in m’n handen en had geen tekst voorbereid. Sta je dan voor honderd gasten en je weet niet wat ie moet zeggen… Zo akward.”

Vreselijke man

De talloze stories van Yvonne zijn voor de beruchte Stéphanie Hoogenberk, ook wel bekend als de Hélène Hendriks-basher, herkenbaar. “Ik ben een keer naar een feestje van een reclamebureau geweest en toen was daar Dirk Zeelenberg, die acteur van Divorce. Dat vind ik een geweldige acteur”, vertelt ze in haar podcast De Shitshow.

Stéphanie zag haar bewondering al snel in duigen vallen. “In het echt? Niet te doen deze man. Ik was daar en ik complementeerde hem met dat ik hem zo goed vond. Dat heeft hij denk ik vaker gehoord, maar ik had een borreltje op en dan ga ik altijd heel graag mensen complimenteren. Het zit dicht tegen slijmen aan, dat moet ik wel zeggen.”

‘Hij was echt kwaad’

En wat gebeurde er toen? “Ik zei dus tegen hem iets van hoe leuk ik het vond en hij deed echt zo wóp, zijn hoofd helemaal achterover. Dus toen zei ik: ‘Schreeuw ik?’ ‘Nogal.’ Maar hij was echt kwaad. Hij moest niet lachen, want je kunt ook zo lachen om mij niet in verlegenheid te brengen, maar nee: dat deed hij niet. Echt een beetje boos.”

Ze vervolgt: “Dan denk ik: ik laat me niet uit het veld slaan, ik ga gewoon door met complimenteren, dus ik ging verder en hij ging gewoon echt twee passen naar achteren. Ik dacht: ik weet niet hoe ik het dan moet zeggen, want als ik zachter ga praten, hoort hij mij denk ik niet.”

‘Verschrikkelijke man!’

Stéphanie vindt Dirk nu een vreselijk figuur. “Hij heeft mij zóveel schaamte gegeven toen, ik vond het zó onsympathiek van hem dat ik daardoor hem helemaal niet meer leuk vind. Ik weet ook gewoon: dit is helemaal geen leuke man. Zo reageer je niet als iemand iets in je oor zegt en net iets te hard.”

Ze besluit: “Deze man is echt verschrikkelijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen