Clarice Stenger krijgt standje van de politie: ‘Voor háár rekening!’

Clarice Stenger krijgt een standje van de politie. Zij distantiëren zich van de uitspraken die de strafrechtadvocate in RTL Boulevard heeft gedaan over zedenzaken. “Dit is voor haar rekening.”

Clarice Stenger © RTL

Het zorgt al langere tijd voor ergernis dat zedenzaken waar BN’ers bij betrokken zijn worden gebagatelliseerd door bepaalde figuren in de media. In dat kader wekt Clarice argwaan en irritatie met haar volgende bewering in RTL Boulevard: “Als je het aan de zedenpolitie vraagt, dan zie je dat veel aangiftes uiteindelijk vals blijken te zijn.”

Zedenpolitie pissig

Clarice deed deze uitspraak tijdens een discussie over de zaak tegen Marco Borsato. De kijkers van het tv-programma zouden daardoor kunnen denken dat er hier ook wel sprake zal zijn van een ‘valse’ aangifte. En dat terwijl Telegraaf-journalist John van den Heuvel, die alle stukken heeft ingezien, de kans op vervolging zeer waarschijnlijk acht.

Advocaat Sébas Diekstra, die meerdere slachtoffers van The Voice of Holland bijstaat, heeft hierover gesproken met de zedenpolitie en zij zijn not amused dat Clarice in haar bewering naar hen verwijst. “Ze heeft het in elk geval niet van ons”, aldus een woordvoerder van de zedenrecherche.

Voor haar rekening

De zedenpolitie distantieert zich van Clarice. “Deze uitspraken zijn echt voor haar rekening. Wij van de politie gaan altijd uit van de rechtmatigheid van de aangifte. Als iets niet bewezen wordt, beschouwen wij de aangifte niet meteen als vals”, aldus de persvoorlichter.

Sébas vult aan: “Daarnaast zijn er amper veroordelingen voor het doen van een valse aangifte in zedenzaken. Zeker in verhouding tot het aantal zedenzaken. Het zijn er dus niet ‘veel’. In Nederland is iemand onschuldig totdat het tegendeel wordt bewezen door een onafhankelijke strafrechter, ook als het gaat om het doen van een valse aangifte.”

5 of 20 procent?

Boulevard-host Luuk Ikink spreekt, na een tirade van Yvonne Coldeweijer, van een ‘interessante discussie’. Zij stelt dat uit Amerikaans onderzoek blijkt dat slechts 5 procent van de aangiftes in zedenzaken vals zou zijn, maar de presentator twittert dat uit Nederlands onderzoek blijkt dat het om 20 procent gaat.

De bekende advocaat Richard Korver zegt daarover: “Er is onderzoek gaande en onderzoek gedaan door André de Zutter en dat zegt 1 op 20 is vals. Leest u even mee RTL Boulevard?”

‘Oppassen, Clarice!’

Al met al genoeg reden voor Yvonne om een serieuze waarschuwing uit te delen aan Clarice. De juicekoningin schrijft: “Het klopt dus absoluut niet wat Clarice zegt. Ik vind dat ze moet oppassen met dit soort uitspraken, want dit kan slachtoffers ontmoedigen om aangifte te doen.”

“En we zijn juist na The Voice of Holland zo hard aan het strijden om ervoor te zorgen dat meiden die iets vervelends hebben meegemaakt wél voor zichzelf durven opkomen. No more shame!

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen